Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μόνο οι αφελείς και οι ηλίθιοι μπορούν πλέον να θεωρούν ασύνδετα τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα εντός μιας κοινωνίας.
Το έχουμε πει μυριάδες φορές, ποτέ μην θεωρείτε ότι δεν θα βρεθείτε στην θέση του άλλου. Ποτέ μην βλέπετε τη ζωή στη φαινομενική της στατικότητα. Λίγος χρόνος να περάσει διαπιστώνει κανείς ότι τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Όταν διαμαρτυρόμεθα για την κατάληψη μιας θέσης αναπηρικής στάθμευσης ΔΕΝ είναι μόνο ατομικό ζήτημα, όπως δεν είναι ατομικό πρόβλημα, η καταστροφή ενός δάσους ή ο βασανισμός ενός ζώου, ή η όποια μορφή βαρβαρότητας. Η βαρβαρότητα είμαι ΜΙΑ και πολύ απλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Ο κοντόφθαλμος νους, θεωρεί ότι όταν δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του, αυτά δεν τον αγγίζουν, ΛΑΘΟΣ! Είναι καθαρά ζήτημα χρόνου, να λειτουργήσει ο νόμος της ανταπόδοσης. Δεν είναι κακία, έτσι είναι δημιουργημένο το σύμπαν, διαλέγεις και επιλέγεις που και πόσο θα ξοδεύσεις από την "ατομική" σου περιουσία. Όταν αποκλείεις και δεν συνομιλείς και ΚΩΦΕΥΕΙΣ στις ανάγκες του συνανθρώπου σου, ΗΔΗ ΧΑΝΕΙΣ από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τι χάνεις άμεσα; ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΟΥ, πετάς το δώρο που σου προσφέρει η διαφορετικότητα και η προσφορά του συνανθρώπου σου. Διότι είτε αρέσει είτε δεν αρέσει είμαστε όλοι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ! Όταν θεωρείς το παιδί με αυτισμό, σαν αντιαισθητική εικόνα και όταν σε έναν ανάπηρο διακρίνεις αδυναμίες και λες εκείνο το ρατσιστικό "άνθρωποι με ειδικές ικανότητες" και άλλα τέτοιου τύπου έχεις απολέσει ήδη την ολότητα του κόσμου δημιουργώντας, το περιβόητο «εγώ και οι άλλοι». Για ορισμένες συμπεριφορές βέβαια δεν είναι αρκετός ο διάλογος, διότι άνθρωποι και κοινωνίες είναι σε τέτοιο πρωταρχικό στάδιο που δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν. Η αυτοάμυνα κατά τη γνώμη μου είναι δικαίωμα όταν ο αδικούμενος απειλείται τόσο πολύ που η ζωή του γίνεται αφόρητη. Τότε είτε θα κουρνιάσει σε μια γωνία περιμένοντας να περάσει ο κίνδυνος είτε θα αντεπιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο ενστικτωδώς ακολουθώντας το ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Η σύγχρονη φυσική είναι στο ξεκίνημα πλέον της τεκμηρίωσης της "νοημοσύνης" των σωμάτων και των υποατομικών σωματιδίων που μόνο στο νόμο της ανταπόδοσης υπάρχουν. Φωτόνια πλέον "αντιλαμβάνονται" το τι συμβαίνει σε άλλα φωτόνια εντός του ίδιου δοκιμαστικού σωλήνα. Και άλλα πολλά που...
Έτσι, δείτε πως μια ολόκληρη χώρα η Ελλάδα που συμπεριφέρεται με τρόπο απαξιωτικό ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αιτήματα των αναπήρων (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΟΠΑΤΕΡΩΝ) και σίγουρα με βδελυγμία ξορκίζει μην τυχόν και έλθει σε συναλλαγή με την αναπηρία επί της ουσίας, (Γάμος με ανάπηρο/η, πρόσληψη στη θέση εργασίας, ισότιμη μεταχείριση...), παρακαλάει αυτή τη στιγμή και κρέμεται από την απόφαση ενός παραπληγικού, του Υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Και δεν αντέχουμε να κάνουμε και την σύγκριση της εικόνας ενός ανθρώπου που μόνος του ρολάρει την καρέκλα του και με τους φακέλους πάνω στα γόνατα του, από γνωστό επώνυμο έλληνα επιχειρηματία, παραπληγικό που "σηκωτό" τον πάνε και τον φέρνουν και αν δεν ξέρεις από τις εμφανίσεις του στη τηλεόραση και τον τύπο δεν συμπεραίνεις ότι μετακινείται με αναπηρικό κάθισμα.
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ...
Εκεί σίγουρα δεν θα βρείτε καροτσάκια. Τόσο χαμηλά δεν πέφτουμε...

Γ.Π., Β.Δ.

2 σχόλια:

OSTRIA είπε...

μπραβο παιδια!!!ετσι...γαμω την κοινωνια μας!το αναδημοσιευω!!!

John είπε...

Ενας από τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής είναι και ο νόμος της 'εντροπίας' ή αλλιώς αυτό που λέει και ο Woody Allen, μόλις πατήσεις το σωληνάριο με την οδοντόκρεμα, τίποτα δεν μπορεί να την γυρίσει πίσω. Δυστυχώς για μας, κάτοικους μιας ρημαγμένης χώρας -της μεταπολεμικής Ελλάδας - βιώνουμε ασήμαντες αλλαγές στην ποιότητα της ζωής μας και σημαντικές μεταρρυθμίσεις εππαγγελματιών και μαφιόζων πολιτικών (με ελάχιστες φωτεινές εξεραίσεις) προς όφελος της πλουτοκρατίας και της πάρτης τους. Σε μια χώρα που κλέφτης μιας τράπεζας, τρώει μια 5ρα χρόνια προς δειγματισμό των υπολοίπων, οι πολιτικοί μας, ΣΟΥΦΡΏΝΟΥΝ δισεκατομμύρια σε μίζες και νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των λίγων και δεν ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙς!!!. Γηγενών τε και αλλοδαπών. Ομως δεν είμαστε ανεύθυνοι. Θεωρώ ότι είμαστε το ίδιο συνυπεύθυνοι. Γιατί όταν μας πετούσαν ένα κόκκαλο, εμείς κουνώντας την ουρά μας, το πέρναμε και χαρούμενοι το περιφέραμε με περηφάνια στους κύκλους μας, πριν πάμε στη γωνία να το ροκανίσουμε. Τους ψηφίσαμε όχι με βάση τις δυνατότητες τους, αλλά με βάση τις υποσχέςσεις τους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν φτάσαμε ακόμα στον πάτο. Γι αυτό ας ρίξουμε φως ΣΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ, που μας ρουφήξανε το αίμα με κάθε δυνατό τρόπο και ας τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Στο πουθενά. Ας μην ξεχνάμε ότι και μέσα στο αναπηρικό κίνημα, θρέψαμε και θρέφουμε λαμόγια που ζουν για την παρτη τους, ροκανίζοντας την αξιοπρέπεια των πολλών για ένα κομμάτι αέρα κοπανιστού. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και όλοι αυτοί οι...κύριοι το γνωρίζουν και τρέμουν. Αν οργανωθούμε σωστά και ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις προσφέρει αυτό που πρέπει, νομίζω ότι θα έχο\υμε κάποιο αποτέλεσμα. Ισως όχι μεγάλο, αλλά θα είναι μια αρχή. Μοίρας Γ.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου