Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Katagelia Thiva (1) Katagelia Thiva (2)

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόνο οργή και αηδία μπορεί να νιώσει κανείς κάθε φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια οι «καλές» προθέσεις μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που με τις πλάτες της πολιτείας διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα τα κονδύλια που προορίζονται για τις ανάγκες των ανθρώπων με τα αναπηρία, κάνοντάς τους υποχείρια των δικών τους συμφερόντων. Αναρωτιέμαι όταν αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να συμπεριφέρονται σε εμάς τους γονείς με αυτόν τον τρόπο, ποιες άραγε θα ήταν οι αναστολές τους απέναντι στα παιδιά μας που δεν έχουν τις αντοχές μας και τον τρόπο να προστατεύσουν τον εαυτό τους?
Δεν ξέρω ποια απάντηση έδωσε ή θα δώσει το Υπουργείο. Δεν ξέρω επίσης αν κάποιος από αυτούς που πριν από έναν μήνα προωθούσαν τη χρηματοδότηση των κατασκηνώσεων στην βουλή και στα ΜΜΕ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με το ίδιο ενδιαφέρον θα αναδείξει αυτό το ζήτημα που σε τελική ανάλυση είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό παράδειγμα του τρόπου διαχείρισης αυτών των χρημάτων.
Προσωπικά, ζώντας εκ των έσω αρκετές καταστάσεις, δεν έχω εκπλαγεί ούτε με αυτά που αναφέρει ο συγκεκριμένος φορέας, κυρίως όμως με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν για να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν για άλλη μια φορά ανθρώπους που τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους σε κάποια υποκείμενα που αν δεν εκμεταλλεύονταν την αναπηρία τους και την αναπηρία των παιδιών τους δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους.
Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και τον θαυμασμό μου σ` αυτούς τους ανθρώπους που «τόλμησαν» να πουν κάποια πράγματα με τα` όνομά τους, ελπίζοντας το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι που πραγματικά πιστεύουν ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν ΚΑΤΙ καλύτερο.
Η ΣΙΩΠΗ, η αδιαφορία, ο «ωχαδερφισμός» και η μοιρολατρική αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων μας κάνει συνένοχους στην ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ όχι κάποιου οικονομικού σκανδάλου τύπου SIEMENS, αλλά της καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου