Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Καμία δέσμευση για τα προβλήματα της περιοχής.
Χωρίς να κομίσει τίποτε περισσότερο από υποσχέσεις ότι θα δει σοβαρά τα θέματα υγείας στην περιοχή, η Φώφη Γεννηματά, η οποία σε λίγους μήνες όπως όλα δείχνουν θα έχει αφήσει το Υπουργείο για να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων, ήρθε σήμερα στην Πάτρα, είδε τους φορείς και αναχώρησε.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε δυσλειτουργίες και προβλήματα ετών, να βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ειδικά για τα θέματα της πρόνοιας με το σχέδιο νόμου χτίζουμε μία νέα αρχιτεκτονική” είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε:
“Ταυτίζουμε τις δομές της πρόνοιας με τις τέσσερις βασικές εθνικές πολιτικές για την πρόνοια, δηλαδή την οικογένεια και το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα αντιστοιχούμε αυτές τις δομές, στους οργανισμούς που θα συστήσουμε στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας» είπε η κ. Γεννηματά.

“Δίνουμε λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με το προσωπικό στους φορείς αυτούς. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις, μέχρι σήμερα όλες οι δομές της πρόνοιας λειτουργούσαν είτε με stage είτε με προγραμματικές συμβάσεις που έκαναν οι υγειονομικές περιφέρειες ή το υπουργείο υγείας, τις περισσότερες φορές παράτυπα ή και παράνομα και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα στη δυσκολία και στην απαγόρευση των προσλήψεων με ρυθμίσεις που φέρνουμε με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και νομίζουμε πως θα ανακουφίσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα».

Νωρίτερα η υφυπουργός είχε αναλύσει τους κύριους στόχους στους οποίους επικεντρώνεται το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στους εκπροσώπους των 25 προνοιακών ιδρυμάτων, τους διοικητές και υποδιοικητές της 6ης ΔΥΠΕ, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τον Νομάρχη Αχαΐας και τον Δήμαρχο Πατρέων.

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε σύμπνοια από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς καλώντας τους να αφήσουν πίσω τους τα οποιαδήποτε «στεγανά» κρατούσαν κλειστές τις συνεργασίες μεταξύ τους, με κύριο στόχο την αναβάθμιση των προνοιακών ιδρυμάτων και τη σύνδεσή τους με τον κορμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Από τους τοπικούς φορείς τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η Μονάδα Βουπρενορφίνης, η δημιουργία τεσσάρων ημιαυτόνομων μονάδων διαβίωσης για την ψυχική υγεία, τον αυτισμό και τη νοητική υστέρηση και ενός κέντρου ημέρας-διημέρευσης, το ζήτημα με τις δομές του Σκαγιοπουλείου, η χρηματοδότηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για τον Ογκολογικό Ξενώνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το ζήτημα των προνοιακών επιδομάτων που δίνονται ανεξέλεγκτα από τη Νομαρχία και λύση των προβλημάτων με τα κληροδοτήματα της περιοχής ώστε να πάψουν να είναι ανενεργά.

http://www.thebest.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου