Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
Εκτεταμένους ελέγχους σε περίπου 100.000 συνταξιούχους ξεκινά το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διαπιστώσει αν λαμβάνουν νόμιμα τις συντάξεις τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος» το υπουργείο Εργασίας έχει βάσιμες υπόνοιες ότι χιλιάδες συνταξιούχοι εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» του νόμου και την ανικανότητα του ελεγκτικών μηχανισμών για να λαμβάνουν παράνομες συντάξεις.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση των αιωνόβιων στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει το εκατοστό έτος της ηλικίας τους δεν ξεπερνούν τα 2.700 άτομα τη στιγμή που δίνονται συντάξεις σε 8.900 αιωνόβιους συνταξιούχους.
Ο εν λόγω αριθμός ανθρώπων άνω των 100 ετών είναι ίδιος με τη Μεγάλη Βρετανία, χώρα με εξαπλάσιο πληθυσμό.

Το όργιο ασυδοσίας εκτείνεται στις αναπηρικές συντάξεις με έναν στους τέσσερις συνταξιούχους να λαμβάνει και αναπηρική σε ορισμένους νομούς.
Υπολογίζεται ότι οι τουλάχιστον 30.000 λήπτες αναπηρικών συντάξεων είναι έκνομοι, ενώ ο στόχος του υπουργείου είναι οι δικαιούχοι αναπηρικών να μειωθούν σταδιακά σε 160.000 από 320.000.
Ομοίως λαμβάνουν ΕΚΑΣ πάνω από 20.000 υψηλοσυνταξιούχοι που βάσει νόμου δεν το δικαιούνται, ενώ άλλοι τόσοι είναι αυτοί που λαμβάνουν διπλή σύνταξη και ξεπερνούν το ανώτατο πλαφόν των 3.620 ευρώ.
Πηγή: i-live

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου