Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
«EΠANAΣTAΣH» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το νομοσχέδιο του Yπουργείου Εσωτερικών για την υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο των υπουργικών αποφάσεων –με το πρόγραμμα «Διαύγεια»– το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. «Η χώρα μας», τόνισε, «από χαρακτηρισμένη ως η πιο αδιαφανής, κρύβοντας στοιχεία, κρύβοντας την αλήθεια, τώρα θα πρωτοστατεί ως η πιο διαφανής, η πιο ανοικτή δημοκρατία στον κόσμο».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η δυνατότητα του πολίτη να έχει πρόσβαση στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι κομβική» και κάλεσε όλους τους πολίτες, ακόμη και τους bloggers, να συμβάλουν δημιουργικά με την κατάθεση προτάσεων νόμου για την ενίσχυση της διαφάνειας. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το νομοσχέδιο είναι «προπομπός της συνολικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» και «μία ακόμη επιλογή ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος». «Μέσα από τη συμμετοχή του πολίτη γεφυρώνουμε το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» τη στιγμή που ισοπεδώνεται η κοινωνία και αναρωτήθηκε αν θα αναρτώνται και οι μίζες στο διαδίκτυο. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι αν ενδιαφερόταν για τη διαφάνεια δεν θα υπήρχαν ψιλά γράμματα στο μνημόνιο και άφησε αιχμές για δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την εκπόνηση του μνημονίου, ενώ κατέθεσε και σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει εξαπολύσει μία απίστευτη μάχη παρασκηνίου με απειλές και εκβιασμούς στους ίδιους τους βουλευτές της» για να περάσει το ασφαλιστικό, ενώ μίλησε για «σενάρια εθνικής σωτηρίας που έχουν αρχίσει να ανθούν δεξιά και αριστερά, αναζητώντας πρόθυμους δεξιώθεν και αριστερώθεν».
Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει «τον δρόμο της τυφλής σύγκρουσης» με την κυβέρνηση και ότι η κριτική του βρίσκεται στα όρια της δημαγωγίας.
Πηγή: Express.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου