Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Είναι μόνο μαθητές Γυμνασίου και μόνο 23 απέναντι σε μία ολόκληρη πολιτεία. Μαζί με τον καθηγητή τους συγκεντρώνουν χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση που πρέπει να υποβληθεί ο 34χρονος τετραπληγικός Χρήστος Χονδροματίδης.

Ο Χρήστος Χονδροματίδης έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος το 1995 στο Αιγάλεω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τον αυχένα και να υποστεί συμπίεση στον τέταρτο αυχενικό σπόνδυλο. Η καθημερινότητά του μετά από το ατύχημα εξαρτάται από τη φροντίδα των οικείων του και την υποστήριξη αμαξιδίου, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τα κινητικά του προβλήματα και να εξελιχθεί σε αυτό που είχε μάθει πριν συμβεί το μοιραίο. Ο Χρήστος είχε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις οποίες ανέπτυξε με τη βοήθεια μηχανικών βοηθημάτων για άτομα με αναπηρία και τη θέληση να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα. Σήμερα, είναι ένας δημιουργός ιστοσελίδων (webmaster) και έχει πλέον τη δική του (www.chrisxx.com).
Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Χρήστος δεν ήταν μόνο κινητικά, αλλά και έντονος πόνος. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην εγκεφαλική περιοχή με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα παιδιά του Γ4 του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να συνδράμουν στον αγώνα του Xρήστου ενάντια στην αναπηρία του. Ο καθηγητής τους και φιλόλογος κ. Διονύσης Λεϊμονής, γνωρίζοντας το περιστατικό του Χρήστου μαζί με τους 23 μαθητές του ανέλαβαν να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο σε ένα πρόβλημα που συχνά η πολιτεία γυρίζει την πλάτη, αυτό της αναπηρίας.

Μέσα από τη δραστηριοποίησή τους, τα παιδιά έμαθαν και μαθαίνουν για το σεβασμό και τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και την άφθονη θέλησή τους να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

http://www.tvxs.gr
6-3-2009

Ντροπή και για την πολιτεία και για τις οργανώσεις των αναπήρων που κάθονται και κοιτούν αυτά τα χάλια καθημερινά αντί να ζητούν την πλήρη κάλυψη όλων των αναπήρων! Αν ήταν να κάνουν καμιά εκδρομούλα όμως...

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου