Σάββατο 7 Μαρτίου 2009


Eurokinissi

Ο υφυπουργός Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλος

Αθήνα
Την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο προπηλακισμός του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου από ομάδα φοιτητών της Ιατρικής.

Η φοιτητές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους σε διατάξεις που προβλέπονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και σε διάταξη πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που αφορά γιατρούς που έχουν υπόλοιπο εξάμηνης ειδίκευσης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η ομάδα φοιτητών «προέβαλαν τα δικά τους αιτήματα αυτόνομα, με βίαιο τρόπο, προπηλακίζοντας τον υφυπουργό Υγείας, ο οποίος απλά τους είπε, ότι θα προτιμούσε να συζητήσουν μετά τη λήψη του πτυχίου τους, όταν θα έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα αντιπροσωπεύονται από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των γιατρών».

«Το γεγονός, ότι οι φοιτητές Ιατρικής εκπαιδεύονται στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, δεν τους δίνει το δικαίωμα τέτοιων ενεργειών, όπως οι σημερινές, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητές Ιατρικής όλης της χώρας. Η απαράδεκτη αυτή στάση μεμονωμένων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καταγγέλθηκε στην Πρυτανική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις Ιατρικές Σχολές αλλά και στους συλλόγους φοιτητών Ιατρικής της χώρας» προσθέτει το υπουργείο Υγείας.

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος από ομάδα φοιτητών της Ιατρικής εντός των χώρων του Υπουργείου του» δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένες πράξεις ασήμαντων μειοψηφιών».

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο προπηλακισμός του υφυπουργού Υγείας «είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος. Κάθε παρόμοια ενέργεια, δεν συνάδει σε καμία απολύτως περίπτωση με τις αρχές και τις αξίες από τις οποίες διακατέχονται οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες».

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=964956

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου