Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συνάντηση του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Παξινό.
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την προστασία τους από κάθε μορφή αποκλεισμού, διάκρισης και άνισης μεταχείρισης. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης και συμπλήρωσης της εθνικής μας νομοθεσίας, καθώς και της θέσπισης νομοθεσίας εξειδικευμένης και αποκλειστικής για τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης κύρωσης της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και της κύρωσης και υπογραφής του Προαιρετικού της Πρωτοκόλλου, που προβλέπει το δικαίωμα της ατομικής προσφυγής των ατόμων με αναπηρία στη Διεθνή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης, καθώς και την ανάγκη θέσπισης ενός κατάλληλου νομικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή της.

Από την πλευρά του, ο κ. Παξινός δήλωσε - σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση - την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη των Δικηγορικών Συλλόγων στον αγώνα του αναπηρικού κινήματος για τη διάδοση και εμπέδωση του νέου νομικού πολιτισμού για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 12.00 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, για τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
19-3-2009

Εμείς επαναλαμβάνουμε το προηγούμενο δημοσίευμά μας της 2/3/09 και πείτε μας αν η ΕΣΑμεΑ δεν έχει την οικονομική ευχέρεια, με έξοδα 7.726,48 ευρώ την ημέρα, να έχει δωρεάν νομικό τμήμα για τους αναπήρους, που δεν έχει!!!

Διαβάστε:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ΕΣΑμεΑ είχε έξοδα 8.460.497,25 ευρώ (ή 2.882.914.437 δραχμές) από 1/12006 έως 31/12/2008!

Δηλαδή, 2.820.165,75 ευρώ (ή 960.971.479 δραχμές) το χρόνο ή 7.726,48 ευρώ (ή 2.632.798 δραχμές) την ημέρα!

image

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου