Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Την πρώτη αίτηση εθελοντή για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος εθελοντισμού, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μπάντμιντον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Νατάσα, τον δε κ. Καραμανλή εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης αλλά και πλήθος ανθρώπων από τους χώρους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και των τεχνών.
«Ο εθελοντισμός αφορά την κοινωνική προσφορά των πολιτών, ενώ ο θεσμός των Special Olympics τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη ζωή, εκ μέρους συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες, αλλά και ειδικές δυνατότητες», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς.

Για «τεράστιο αγώνα, που έχει γονιμοποιήσει συνειδήσεις σε όλη την Ελλάδα», έκανε λόγο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι ο ίδιος υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Special Olympics της Ελλάδας.

«Τα ίσα δικαιώματα στη ζωή και η υποχρέωση στην κοινωνική προσφορά έρχονται και σμίγουν δυναμικά σε ένα αληθινά εκρηκτικό μίγμα, και φιλοδοξούμε από αυτή την ανάμιξη να προκύψει μια αληθινή “έκρηξη” φιλαλληλίας, αληλλεγγύης και αισιοδοξίας», τόνισε ο υπουργός, ενώ υπογράμμισε πως «στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζουν οι καλύτεροι, στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζουμε όλοι».

Πρόσθεσε, τέλος, πως «η Ελλάδα θα μετατρέψει το αντάμωμα της θέλησης με τον εθελοντισμό, αφενός, σε φως, για να διώξει τα σκοτάδια της μοιρολατρίας και, αφετέρου, σε χρώμα, για να ζωντανέψει το γκρίζο φόντο του εγωισμού. Ο εθελοντισμός υπήρξε και πρέπει να μείνει για πάντα η υπέρτατη αρετή του Έλληνα πολίτη».

«Είναι απόδειξη της κοινωνικής μας μέθεξης η συμπαράσταση σε αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους η μοίρα επιφύλαξε τη διαφορετικότητα», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Νεράντζης, εκπροσωπώντας στην εκδήλωση τον πρόεδρο του σώματος, Δημήτρη Σιούφα.

Ο κ. Νεράντζης μετέφερε στους παρευρισκόμενους την έκκληση, τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο του προέδρου της, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της χώρας, «να δείξουμε την αγάπη μας, να ανασύρουμε τη γραμμή εθελοντισμού και ανθρωπιάς, που εμφωλεύει στον καθένα από εμάς».

«Στους δικούς μας Αγώνες, ο κόσμος της προκατάληψης και των διακρίσεων δεν υπάρχει, οι αθλητές μας προπονούνται για το δικαίωμα στη ζωή και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της κοινωνίας», με τη σειρά της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα εθελοντισμού.

Η κ. Δεσποτοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εθελοντισμός είναι η κινητήρια δύναμη σε μια διαδικασία από τον κόσμο, που ζούμε, στον κόσμο, που θέλουμε να φτάσουμε.

Οι κύριοι Παυλόπουλος, Σαμαράς Ιωαννίδης, καθώς και η κ. Καραμανλή απένειμαν διακρίσεις σε καλλιτέχνες, ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες, αναγορεύοντάς τους σε «κήρυκες εθελοντισμού». Ομιλία απηύθηνε και ο διευθύνων σύμβουλος των Special Olympics International, Μρπέιντι Λαμ, τη δε εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και πρέσβης καλής θελήσεως των Special Olympics, Έλλη Στάη.

http://www.flash.gr/
30/03/2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου