Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία που συνιστά τομή και μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, καθώς επιβάλλει, όπως είπε, όρους νοικοκυρέματος και χρηστής διαχείρισης, διαμορφώνει ένα πιο πολιτισμένο περιβάλλον για τους Ελληνες γιατρούς και ενισχύει το δυναμικό μέσω των έκτακτων προσλήψεων - 5.500 στους νοσηλευτές και 4.500 στους γιατρούς - ανοίγοντας μια νέα προοπτική για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα μέτρα που αποβλέπουν στο "νοικοκύρεμα" των οικονομικών του ευρύτερου χώρου της Υγείας με το νέο σύστημα προμηθειών και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχει, είπε ο υπουργός Υγείας, ούτε ένα νοσοκομείο που δεν καταρτίζει ισολογισμούς, που δεν προγραμματίζει σωστά και δεν συνεργάζεται με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και την Επιτροπή προμηθειών για όλα τα θέματα που αφορούν και τις προμήθειες και την οικονομική διαχείριση.

Για το χρόνο που μας πέρασε οι συγκεκριμένες αυτές προοπτικές οδήγησαν σε εξοικονόμηση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όταν ολοκληρωθεί η οργάνωση και η υποδομή της Επιτροπής προμηθειών υγείας θα έχουμε οικονομίες μέχρι και 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των νοσοκομείων ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μετά την τελευταία συνάντηση του κ. Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους των προμηθευτών, βαίνει και αυτό το θέμα προς την τελική του ρύθμιση.

Τώρα, οι πληρωμές θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες από την ώρα που θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια. Ετσι, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, θα έχουμε 30 με 35% λιγότερες δαπάνες για τις προμήθειες, ώστε το δημόσιο σύστημα να μην έχει ελλείψεις, αλλά και οι προμηθευτές να είναι ικανοποιημένοι τόσο με τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση, αλλά και για το γεγονός ότι θα πληρώνονται στην ώρα τους.

Απαντώντας σε ερώτηση "αν κινδυνεύει η κυβέρνηση να πέσει από τη δημόσια ανασφάλεια", ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι "η δημόσια ασφάλεια και η έννομη τάξη είναι υπέρτατο αγαθό, το οποίο οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει και τα μέτρα που λαμβάνονται προς τα εκεί κατατείνουν".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου