Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Στις μέρες μας έχει γίνει λίγο της μόδας να ασχολούνται τα Media με δακρύβρεχτα θέματα. Θέματα τα οποία θα κάνουν το μέσο Έλληνα να αισθανθεί καλύτερα μέσα στη μιζέρια του. Ένα από αυτά είναι και η αναπηρία.
Το σκεφτόμουν καιρό αν υπάρχει και που υπάρχει τελικά η αναπηρία. Θεωρώ πως επειδή υπάρχει παντού και δεν υπάρχει πουθενά, αυτοαναιρείται.

Τι εννοώ με αυτό; Οι παραολυμπιονίκες μας είναι τελικά ανάπηροι; Έχουν νικήσει πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους, τους ανθρώπους γύρω τους, το περιβάλλον, τις περιστάσεις και μασάνε σίδερα. Έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχουν σηκώσει την σημαία μας σε ξένα κράτη, έχουν βάλει τον Εθνικό μας Ύμνο σε αφτιά «βαρβάρων» και «απολίτιστων» και έχουν γευθεί στιγμές που οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν θα ζήσουν. Βέβαια για να τις ζήσουν αυτές έχουν προσπεράσει τις άσχημες και σκοτεινές.

Οι «αρτημελείς», «κανονικοί» και «νορμάλ» (συγχωρέστε με για τις λέξεις αυτές, αλλά έτσι τους αποκαλούμε on the other side…), οι οποίοι έχουν όλα τα δώρα του Θεού και τα πετάνε στη θάλασσα τι είναι τελικά; Ο τύπος που φοβάται να πει σε μία γυναίκα «μ’ αρέσεις» ή που φοβάται τους γονείς του, τη γυναίκα του, τις αρρώστιες ή το μέλλον, τι είναι; Η κοπέλα που δέχεται συνεχώς κομπλιμέντα αλλά έχει τη χειρότερη άποψη για τον εαυτό της, τι είναι; Πόσοι μπλέκουν με πρέζα, αλκοόλ, καταχρήσεις και ο κόσμος τους είναι ο καναπές τους, τι είναι; Όλοι οι υψηλοί ιστάμενοι σε κάθε τομέα που αντί για το κοινό καλό κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και ψάχνουν τρόπους για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους, τι είναι; Τι είναι όλοι αυτοί; «Καλά ή ανάπηροι;»

Για να τα λέμε όλα όμως υπάρχουν κι άλλες δύο κατηγορίες που έχω συναντήσει στη μικρή ζωή μου. Υπάρχουν τα ΑμεΑ τα οποία κλαίγονται …για τη φουκαριάρα τη μάνα τους. Απλά θέλουν προσοχή. Γκρινιάζουν μέχρι να …αλλάξει το κράτος, οι συνθήκες, η ιατρική, οι παροχές και ο ήλιος που γίνεται επικίνδυνος! Είναι σαν τη μπόχα που κοιτάς να φύγεις για να γλυτώσεις! Δεν αντέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και σαν φυσικό επακόλουθο δεν τους αντέχουν και οι άλλοι. Και για να σας πω την αλήθεια ούτε και εγώ.

Τέταρτη και τελευταία κατηγορία είναι οι υγιείς άνθρωποι, στο μυαλό πρώτα, που κάνουν και αυτοί τον κόσμο μας καλύτερο. Ξεπέρασαν τις αντιξοότητες όπως πρέπει ο καθένας μας να νικήσει τις δικές του, δεν το έβαλαν κάτω και κερδίζουν. Βρείτε εσείς τον τομέα που κερδίζουν. Ο καθένας σας ας φτιάξει με αφορμή αυτό το άρθρο, τη δικιά του αφίσα με τους ήρωές του και φυσικά τα παραδείγματα προς αποφυγή.

Για να επανέλθω στον τίτλο, τελικά που είναι η αναπηρία; Για μένα κάποιοι ψάχνουν να τη βρουν και κάποιοι την αγνοούν. Η αναπηρία δεν έρχεται αναγκαστικά να χτυπήσει εσένα. Μπορεί να χτυπήσει την οικογένειά σου, την πόλη σου, το κράτος σου, τον κόσμο σου. Μπορεί να χτυπήσει όσους σε εξουσιάζουν. Είναι στο χέρι σου αν θα την αποδεχτείς και θα ζήσεις όπως σου υπαγορεύουν, θα τρως τη μασημένη τροφή τους και θα φέρεσαι σαν πρόβατο όπως «κάνουν όλοι», Ή ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙΣ!

Βοηθείστε με με το χαμόγελό σας, την προσευχή και τη θετική ενέργειά σας, να αλλάξουμε έναν ανάπηρο κόσμο. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Νίκος ο Βουλγαρόπουλος, η αναπηρία μπορεί να γίνει και sexy!

REDMAN
http://www.opadoi.gr/ 24-2-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου