Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γενική Δ/νση Πρόνοιας, παρακαλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε αν στην ίδια οικογένεια συνοικούν και επιδοτούνται δύο τουλάχιστον άτομα λόγω αναπηρίας, προκειμένου να προσαυξηθεί το επίδομα κατά 30% (τριάντα τοις εκατό) για κάθε επιδοτούμενο άτομο».

Τα παραπάνω «απίθανα» περί αύξησης 30% του προνοιακού επιδόματος, αποτελούν περιεχόμενο επιστολής προς ΑμεΑ της «γαλάζιας» νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Η επιστολή εμπεριέχεται στο «φακελάκι» που τα ΑμεΑ παρέλαβαν με την επιταγή του προνοιακού επιδόματος Αυγούστου λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. «Προσβάλλουν τη μνήμη, την κρίση και την αξιοπρέπειά μας», δηλώνει στην «Ε» μέλος της κινηματικής Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών και εκ των αποδεκτών της επιστολής (την έλαβε 21/9), περιγράφοντας με δυο λέξεις την εντύπωση που ο ίδιος αποκόμισε λαμβάνοντάς την στο ίδιο «φακελάκι» με την επιταγή του προνοιακού επιδόματος: Ωσάν ψηφοδέλτιο!

* Περί μνήμης, κρίσης και αξιοπρέπειας, εξειδικεύοντας: Το παραπλανητικό γαλάζιο «θα» της αύξησης 30% του επιδόματος, που εμφανίζει ως «δεδομένο» η γαλάζια νομαρχία Ανατολικής Αττικής, εδράζεται σε εγκύκλιο της Δ/νσης Πρόνοιας του ΥΥΚΑ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2008. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρεται σε διάταξη νόμου (Ν. 2072) ψηφισθέντα το… μακρινό 1992 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος επί λέξει (άρθρο 32, § 1), προέβλεπε τα εξής: «Τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα προσαυξάνονται κατά 30% για κάθε επιδοτούμενο άτομο, εφόσον στην ίδια οικογένεια επιδοτούνται δύο τουλάχιστον άτομα και συνοικούν». Στην πράξη, τα ως άνω προβλεπόμενα ουδέποτε εφαρμόστηκαν, ουδεμία για την εφαρμογή τους σχετική υπουργική απόφαση δεν υπήρξε, η διάταξη απεδείχθη σκέτη μπλόφα. Ε, λοιπόν, την ίδια μπλόφα ενεργοποίησαν και φέτος, μάλιστα δε ακόμη πιο ανερυθρίαστα. Το έπραξαν ακριβώς παραμονή εκλογών, απλά και κυνικά.

* Αντί επιλόγου, για κρίσιμη λεπτομέρεια: Η ημερομηνία που αναγράφεται στην επιστολή είναι 20 Μαΐου 2009. Τούτο συνέβη διότι η όλη διαδικασία διερεύνησης (δήθεν) της ενεργοποίησης του μητσοτακικού Ν.2072 με αποστολή σχετικών εγγράφων (καταγραφής των δικαιούχων) προς τις νομαρχίες είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2009: «Ως τυπική διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων εφαρμογής προστατευτικών για τα ΑμεΑ διατάξεων», εξηγεί η επικεφαλής της διεύθυνσης ΑμεΑ του ΥΥΚΑ, Πόπη Μαυρατζιώτου. Οι της «γαλάζιας» νομαρχίας νοτιοανατολικής Αττικής, λοιπόν, είχαν από τον Μάιο συντάξει την επιστολή και την κρατούσαν «στην καβάντζα» για να την επαναφέρουν, αφορμής δοθείσης από την τελευταία εγκύκλιο της 7ης Ιουλίου προς προεκλογική χρήση!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
http://www.enet.gr/
25-9-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου