Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

29 Σεπτεμβρίου 2009 11:13

Τα παιδιά, των οποίων οι μητέρες εργάζονται, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αργότερα μια υγιή ζωή, σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι μητέρες μένουν στο σπίτι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που κάλυψε πάνω από 12.500 πεντάχρονα παιδιά, έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), υπό την καθηγήτρια Κάθριν Λο και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Epidemiology and Child Health" (Περιοδικό Επιδημιολογίας και Υγείας του Παιδιού), σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων είναι λιγότερο ενεργητικά και τρώνε χειρότερης ποιότητας φαγητό και πίνουν περισσότερα αναψυκτικά. Ορισμένοι ειδικοί τόνισαν την ανάγκη να γίνουν και άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί αν κάτι ανάλογο ισχύει και σε άλλες ηλικίες, πέρα από τα παιδιά των πέντε ετών.

Τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων επίσης περνάνε περισσότερη ώρα μπροστά από την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή (τουλάχιστον δύο ώρες τη μέρα) σε σχέση με τα παιδιά των μητέρων που δεν δουλεύουν.

Ακόμα, τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων πηγαίνουν συχνότερα στο σχολείο τους με το αυτοκίνητο των γονιών, σε σχέση με τα παιδιά των μαμάδων- νοικοκυρών και τα οποία περπατάνε ή πάνε στο σχολείο με το ποδήλατο πιο συχνά. Όσοι πιο ευέλικτο είναι το ωράριο της εργαζόμενης μητέρας, τόσο πιο υγιές φαίνεται πως είναι το στιλ ζωής του παιδιού.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας Κάθριν Λο, "οι περιορισμοί του χρόνου πιθανώς περιορίζουν την ικανότητα των γονιών να παρέχουν στα παιδιά τους υγιεινή διατροφή και ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα". Όπως είπε πάντως, "τα πορίσματα της έρευνας δεν σημαίνουν ότι οι μητέρες πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται, αλλά ότι χρειάζονται πολιτικές και προγράμματα για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενες μητέρες και οι γονείς γενικότερα".

Σε μια προηγούμενη έρευνα, επίσης του βρετανικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, είχε διαπιστωθεί ότι τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Όπως έδειξε και η νέα έρευνα, τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων είναι πιθανότερο να τρώνε πατατάκια και γλυκά ανάμεσα στα γεύματα, να πίνουν παχυντικά αναψυκτικά με ζάχαρη και να κάνουν καθιστική ζωή. 

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου