Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009


skandaloigeia
skandaloigeia3To Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή στο Συμβούλιου της επκρατείας , από εκλεγμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατά της αναστολής εκτέλεσης της υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ7α/ΓΠΟΙΚ39293/20.03.2009 απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για παύση των νεοεκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα στο www.epikairo.gr :
Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957), έπαυσε το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και όρισε, με αυθαίρετο τρόπο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από Ιατρούς της επιλογής του.Στην επιτροπή ανατίθεται η άσκηση της αρμοδιότητας του παυθέντος Διοικητικού συμβουλίου και υποχρεούται όπως εντός εξαμήνου το βραδύτερον αναδείξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από νέες εκλογές.

Το ιστορικό: Στις 8 Φεβρουαρίου 2009, τριακόσιοι πενήντα τέσσερις (354) εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γιατρών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και 50 περίπου πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων εξέλεξαν το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου…
Οι έδρες στο Δ.Σ. ανάλογα με τις ψήφους κάθε παράταξης κατανεμήθηκαν ως εξής: ΔΗΚΙ (Βλασταράκος): 5, ΠΑΝΔΗΚΙ (Καλοκαιρινός) : 4, ΠΑΣΚ : 3, ΑΕΓ: 2, ΔΗΠΑΚ: 1. Έγιναν δύο άγονες συνεδριάσεις. Η πρώτη διαρκείας 4 ωρών και η δεύτερη διαρκείας 11 ολόκληρων ωρών, από τις 6 μ.μ. (25/2/09 έως 5 π.μ. (26/2/09), οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την επιμονή του κ. Μ. Βλασταράκου, ως πλειονοψηφήσαντος συμβούλου, να επιβάλει τις, παρά τη νομοθεσία, προσωπικές του απόψεις σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.. Στις 7 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε Τρίτη συνεδρίαση στην οποία η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. αντέδρασε στην ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτική του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου και μετά από νόμιμη διαδικασία συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.Ο κ. Αβραμόπουλος, παρά την ενημέρωση που είχε από το Δ.Σ., έπαυσε το νόμιμα εκλεγμένο και σε λειτουργία Δ.Σ., στο οποίο συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (4) πλην αυτής υπό τον κ. Μ. Βλασταράκο
Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν εφαρμογή στη σημερινή δημοκρατία και παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.Είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένας υπουργός τολμά να καθαιρέσει εκλεγμένο δημοκρατικά δευτεροβάθμιο όργανο όπως είναι το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και αντ' αυτού να διορίσει άτομα της αρεσκείας του!!!
Στα επάνω έγγραφα σας παραθέτουμε αυτούσια την αποφάση του Υπουργού, προς δημοσιευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη θα εκδώσουν σύντομα σχετική ανακοίνωση.


Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου