Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά λεφτά υπάρχουν ή όχι; Το ρωτώ γιατί την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας και ψαλίδισμα των αποδοχών, ανταμείβει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τους συνεργάτες των υπουργών…
Όπως αποκαλύπτει η Α. Σταθάκου, υπερωρίες ύψους 330.000 ευρώ εγκρίθηκαν… προκαταβολικά (?) για τους επόμενους μήνες σε ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

Συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η έγκριση δαπάνης 330.000 ευρώ, για υπερωριακή εργασία 100 υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για 100 άτομα τα οποία δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι 60 ώρες ο καθένας το μήνα, για υπερωριακή εργασία από την 1-1-2010 έως τις 31-12-2010.

Ωστόσο, κατά το σύνηθες, οι υπερωρίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων αλλά προκύπτουν εκ των υστέρων, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να εξασφαλίσει τη δαπάνη για τις μελλοντικές υπερωρίες των συνεργατών της!

Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται ότι:
«Εγκρίνεται δαπάνη ύψους 330.000 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού.

Έχοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των Πολιτικών Γραφείων του υπουργείου Υγείας, εγκρίνεται υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων που υπηρετούν στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι εξήντα ώρες ο καθένας το μήνα για υπερωριακή εργασία ως εξής:

-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υπουργού Υγείας.
-Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υφυπουργού Υγείας.

Από είκοσι υπάλληλοι στα Γραφεία των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας (σ.σ. οι γ.γ. είναι τρεις, ήτοι σύνολο υπαλλήλων 60).

Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πραγματικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης των ανωτέρων υπαλλήλων ορίζονται οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απασχόληση 100 (!) μετακλητών υπαλλήλων στα 5 γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !

Πηγή: http://www.politis-gr.com/?p=851

2 σχόλια:

maria είπε...

κι εμείς τα κορόιδα μπορεί να δουλεύουμε παραπάνω γιατί υπάρχουν πραγματικές ανάγκες αλλά για υπερωρίες, ούτε συζήτηση...

που για να λέμε την αλήθεια, κάνουμε ουσιαστική δουλειά (είμαι νοσηλεύτρια)

άντε κ εις ανώτερα!! να δώσουμε και στο κηπουρό του υπουργείου τίποτε παραπάνω βρε αδερφέ! τόσες ώρες εργάζεται ο δύστυχος!

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση διά του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου Λάζαρου Λασκαρίδη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο, στις αρχές του κάθε ημερολογιακού έτους ο εκάστοτε υπουργός Υγείας προχωρεί στην ενδεικτική κατανομή υπερωριών για τις υπηρεσίες του υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων και των πολιτικών γραφείων υπουργού, υφυπουργού και γενικών γραμματέων. Η απόφαση ορίζει ενδεικτικά έναν ετήσιο όριο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αποτελεί οροφή. Οι πραγματικές δεδουλευμένες υπερωρίες καθορίζονται μηνιαίως με ευθύνη των πολιτικών γραφείων.

Οι συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας καθημερινά απασχολούνται πέραν του καθορισμένου ωραρίου, ενώ εργάζονται και Σαββατοκύριακα και αργίες. Για ενημέρωσή σας σας αποστέλλουμε την αντίστοιχη περσινή απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, που το εν λόγω ποσό είχε προσδιοριστεί στις 450.000 ευρώ και από την οποία προκύπτει: Στην απόφαση της νυν υπουργού υπάρχει σοβαρή μείωση στον αριθμό κατά 50 των συνεργατών, αλλά και στη συνολική δαπάνη κατά 120.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση της 27ης Ιανουαρίου 2010 της υπουργού είναι προγενέστερη της πρόσφατης παρουσίασης των γενικών αρχών της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Υγείας θα προσαρμοστεί στη σχετική απόφαση στο ζήτημα των υπερωριών όπως όλα τα υπουργεία».

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...