Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μοχάμεντ Αλι, θρυλική φυσιογνωμία της πυγμαχίας, θέλει να δοκιμάσει στο Ισραήλ μία νέα θεραπεία κατά της νόσου Πάρκινσον που εφαρμόζεται από ένα τοπικό κέντρο βιοτεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο.

“Η Ρασίντα Αλι, κόρη του πρώην μποξέρ, επικοινώνησε μαζί μας αφού πληροφορήθηκε για τις έρευνές μας με ενήλικα βλαστοκύτταρα.
Μας δήλωσε ότι ο πατέρας της επιθυμεί να λάβει μέρος στα πειράματα που σκοπεύουμε να κάνουμε”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Brainstorm.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η θεραπεία εφαρμόζεται για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), αλλά αν από τις δοκιμές προκύψουν θετικά αποτελέσματα, θα χρησιμοποιηθεί και κατά του Πάρκινσον, νόσο από την οποία πάσχει ο Μοχάμεντ Αλι εδώ και χρόνια.

Η Brainstorm ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να ξεκινήσει δοκιμές για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα κατά της ALS σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία, η θεραπεία δοκιμάστηκε σε ποντίκια με επιτυχία κατά των νόσων ALS, Πάρκινσον, σκλήρυνσης κατά πλάκας και Χάντινγκτον.

iKypros
23/02/2010

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου