Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τέσσερεις μήνες μετά τις εκλογές και δεν θυμάμαι πλέον πόσες μέρες μετά τις 100 πρώτες της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε διοικητές στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα η υγεία που είναι από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας αλλά και μίας πολιτισμένης δημοκρατίας, να συνεχίζει να είναι έρμαιο των κερδοσκόπων και της συνεχιζόμενης φθοράς και διαφθοράς της.

Απ’ ότι φαίνεται ζούμε σε μία παρατεταμένη Μεξικάνικη σιέστα η όποια ακολουθεί γενικότερα το πνεύμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Όλα προσχωρούν αργά, λες και υπάρχει απεριόριστος χρόνος, αλλά συγχρόνως αυτοί που βαράν το τύμπανο στη γαλέρα, μας λένε να κάνουμε πιο γρήγορα, δημιουργώντας μία κατάσταση και ένα κλίμα που χρήζει ψυχιατρικής μελέτης.

Κι ενώ ο κόσμος ζορίζεται όλο και περισσότερο να κάνει το χρέος του προς την πολιτεία και την πατρίδα, ταυτόχρονα δεν έχει υπηρεσίες υγείας γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν διοικήσεις, καμία οργάνωση, καθόλου υλικά, δεν έχουν τίποτα. Το μόνο που έχουν είναι χρέη, χρέη, χρέη…

Το χρέος της πολιτείας όμως προς αυτούς τους ταλαίπωρους που καλούνται πάλι να τραβήξουν πιο γρήγορα κουπί και με λιγότερο φαγητό γιατί το πλοίο έπεσε θύμα «πειρατείας», ποιο είναι; Είναι μήπως η σωστή διατροφή του αξιωματούχου με το βούρδουλα, του καπετάνιου και όλων των παρατρεχάμενων του που πολλές φορές αποτελούν έρμα ή η καλύτερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση αυτών που υποφέρουν ώστε να τους βγάλουν στην κοντινότερη στεριά, που δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα;

Αν δεν καταλάβετε κύριοι της όποιας κυβέρνησης ότι οι κωπηλάτες είναι η κινητήριος δύναμη του πλοίου και ότι πρέπει να τους παρέχετε τροφή και περίθαλψη, θα μείνετε μεσοπέλαγα να κοιτάτε ο ένας τον άλλον.
Με τόσο σοβαρά θέματα όπως αυτό της υγείας δεν πρέπει να παίζετε όπως κάνατε τόσα χρόνια γιατί τα μακροπρόθεσμα κόστη θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα υποτιθέμενα βραχυπρόθεσμα οφέλη. «Η φτήνια τρώει τον παρά» και παρά τα όποια παθήματα δεν έχετε πάρει τα μαθήματα. Βάλτε μάνατζερ στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες της πρόνοιας και αφήστε τα κόλπα, τους κομματικούς διορισμούς και τις καθυστερήσεις, γιατί τα δημοσιεύματα για θανάτους, ειδικά στα ιδρύματα, συνεχίζονται… και θα συνεχίζονται, έως ότου αποφασίσετε να σοβαρευτείτε.

Δεν έχετε χρέος μόνο προς τα χρέη αλλά και προς τον καταταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό, που υποφέρει από την ανικανότητα ορισμένων από εσάς.

Οι αδικαιολόγητες αυτές καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε σωστές υπηρεσίες υγείας και τα δυσθεώρητα ελλείμματα και χρέη να συνεχίζουν τη γιγάντωση τους, σε μία περίοδο που όλοι καλούμαστε να κάνουμε τη δίαιτα του Καραγκιόζη, «θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε».

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου