Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
Η απάντηση διά του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου Λάζαρου Λασκαρίδη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο, στις αρχές του κάθε ημερολογιακού έτους ο εκάστοτε υπουργός Υγείας προχωρεί στην ενδεικτική κατανομή υπερωριών για τις υπηρεσίες του υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων και των πολιτικών γραφείων υπουργού, υφυπουργού και γενικών γραμματέων. Η απόφαση ορίζει ενδεικτικά έναν ετήσιο όριο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αποτελεί οροφή. Οι πραγματικές δεδουλευμένες υπερωρίες καθορίζονται μηνιαίως με ευθύνη των πολιτικών γραφείων.

Οι συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας καθημερινά απασχολούνται πέραν του καθορισμένου ωραρίου, ενώ εργάζονται και Σαββατοκύριακα και αργίες. Για ενημέρωσή σας σας αποστέλλουμε την αντίστοιχη περσινή απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, που το εν λόγω ποσό είχε προσδιοριστεί στις 450.000 ευρώ και από την οποία προκύπτει: Στην απόφαση της νυν υπουργού υπάρχει σοβαρή μείωση στον αριθμό κατά 50 των συνεργατών, αλλά και στη συνολική δαπάνη κατά 120.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση της 27ης Ιανουαρίου 2010 της υπουργού είναι προγενέστερη της πρόσφατης παρουσίασης των γενικών αρχών της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Υγείας θα προσαρμοστεί στη σχετική απόφαση στο ζήτημα των υπερωριών όπως όλα τα υπουργεία».


Το κείμενο αυτό μας ήρθε ως σχόλιο στην προηγούμενη δημοσίευση μας.
Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να αποδεχόμαστε τα όποια γραφόμενα, όπως άλλωστε κάνουμε σε κάθε αναδημοσίευση.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου