Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Εφιαλτικές στιγμές στην πισίνα-υδρομασάζ του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Αιτωλοακαρνανία έζησε ένα χειρουργημένο αγοράκι όταν το ρούφηξε η αντλία που ανακυκλώνει το νερό.

Το απίστευτο περιστατικό, που έχει προκαλέσει οργή και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, σημειώθηκε όταν το 8χρονο αγοράκι, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, μετέβη με τον πατέρα του στην πισίνα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για την καθιερωμένη θεραπεία του.
Ξαφνικά, όμως, και ενώ βρισκόταν στο νερό, η αντλία το ρούφηξε και κόλλησε με την πλάτη πάνω στα πλακάκια. Εντρομη η φυσικοθεραπεύτρια που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μαζί του προσπάθησε να το ξεκολλήσει, αλλά η δύναμη της αντλίας ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε. Ετσι, ο πατέρας χωρίς να χάσει χρόνο πήδηξε στην πισίνα και κατάφερε να σώσει το παιδί του, που είχε υποστεί σοκ. Αμέσως το 8χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε εγκαύματα δεύτερου βαθμού στην πλάτη και μάλιστα είχε σχηματιστεί πάνω στο κορμάκι του η αντλία εξόδου του νερού της πισίνας.

Το νοσοκομείο παραχώρησε, ως όφειλε, έγγραφη γνωμάτευση γιατρού για δικαστική χρήση. Ο πατέρας του παιδιού, βέβαια, δεν επιθυμεί αποζημίωση, αλλά την απόδοση ευθυνών ώστε ποτέ ξανά να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Το παιδί είχε υποβληθεί σε μια σοβαρή εγχείρηση και η άσκηση στην πισίνα ήταν απολύτως απαραίτητη.

Μόλις η πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας Βασιλική Κανατσούλη ενημερώθηκε για το φρικτό ατύχημα έδωσε εντολή να τοποθετηθούν μπάρες ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο. Η ίδια σε δηλώσεις της έκανε λόγο για κατασκευαστικό λάθος και εξέφρασε την απορία πώς δεν είχε προβλεφθεί. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η πισίνα δεν πρέπει να κλείσει, όπως ορισμένοι άρχισαν να συζητούν όταν πληροφορήθηκαν την περιπέτεια του παιδιού. Μετά την τοποθέτηση προστατευτικής σχάρας θα είναι απόλυτα ασφαλής.

Zougla.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου