Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάληψη της τεχνικής υπηρεσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πριν μερικές εβδομάδες, είναι η πρώτη και μοναδική στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων κατάληψη με θέμα – αίτημα την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πανεπιστημιακών χώρων!

Οι δεσμεύσεις της τεχνικής υπηρσίας του ΑΠΘ δεν υλοποιήθηκαν, η μάχη συνεχίζεται ...Οι δεσμεύσεις της τεχνικής υπηρσίας του ΑΠΘ δεν υλοποιήθηκαν, η μάχη συνεχίζεται ...

Στις 18 Ιανουαρίου 2011, λοιπόν, δεκαπέντε φοιτητές με αναπηρία και μη εισέβαλλαν λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας αξιώνοντας το αυτονόητο : Προσβάσιμο πανεπιστήμιο στους φοιτητές με αναπηρία, το οποίον σημαίνει δυνατότητα πρόσβασής τους σε όλους τους χώρους όπου βιώνεται η πανεπιστημιακή ζωή. Οι δεκαπέντε καταληψίες υπό την κωδική ονομασία "Ομάδα Προσβασιμότητας" ιεράρχησαν τα αιτήματα και έθεσαν ως πρώτο και άμεσης προτεραιότητας την πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στην φοιτητική λέσχη.

Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ που συγκεντρώνει εκατοντάδες καθημερινά φοιτητές βρίσκεται σε όροφο. Οι φοιτητές με αναπηρία είναι ...εξόριστοί της. Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια ο ανελκυστήρας είναι χαλασμένος, παρά τα συνεχή αιτήματα η τεχνική υπηρεσία δεν καταδέχεται να τον επιδιορθώσει."Δεσμευτείτε ότι θα τον επιδιορθώσετε άμεσα" αξίωσε η Ομάδα  Προσβασιμότητας διαπραγματευόμενη τους όρους αποχώρησής της από τις κατειλλημμένες τεχνικές υπηρεσίες. "Δεσμευόμαστε ότι θα τον επιδιορθώσουμε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου" η απάντηση που αρμοδίως δόθηκε κρίθηκε – μιάς και το χρονικό περιθώριο ήταν τόσο εύλογο όσο και σαφές – ως ικανοποιητική.

Αργά τα απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου και μετά από δωδεκάωρη παραμονή οι καταληψίες αποχώρησαν. "Προσωρινά, εν αναμονή της υλοποίησης της δέσμευσης" προειδοποίησαν τους ... ανακουφισμένους της τεχνικής υπηρεσίας. Χθες το ημερολόγιο έδειχνε 15 Φεβρουαρίου. Ο ανελκυστήρας – μονόδρομος πρόσβασης στην φοιτητική λέσχη για τους φοιτητές με αναπηρία παρέμενε χαλασμένος. Η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=252039

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...