Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΤH δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ) μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ όσοι καταναλωτές επιλέγουν τρίτο προμηθευτή ζητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με επιστολή προς τη ΔΕΗ.

Στην επιστολή ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Βασιλάκος υπενθυμίζει ότι το ΚΟΤ παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρισμού και ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά απευθείας ή μέσω του προμηθευτή στην ιστοσελίδα του διαχειριστή δικτύου ή του διαχειριστή των μη διασυνδεδεμένων νησιών, που εν προκειμένω είναι η ΔΕΗ.

Ας σημειωθεί ότι η Aegean Power, με επιστολή της από τα τέλη του περασμένου χρόνου, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την παροχή ΚΟΤ και έχει ζητήσει την επικαιροποίηση της διαδικασίας που εφαρμόζεται, προκειμένου να γίνει εφικτή η παροχή ΚΟΤ σε όσους πελάτες της το δικαιούνται.

Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο προβλέπει την παροχή έκπτωσης 20% ή 30% στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καταναλωτών επί των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ που ισχύουν από 1/1/2011.

Η ΡΑΕ ζήτησε από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να τροποποιήσει την ηλεκτρονική αίτηση για να γίνει δυνατή στην πράξη η παροχή ΚΟΤ από τρίτους προμηθευτές, αφού ο ενδιαφερόμενος πρέπει κατά τη συμπλήρωση της αίτησης για το ΚΟΤ να έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ποιος προμηθευτής τον εκπροσωπεί βάσει υπογεγραμμένης σύμβασης.

Πηγή: Express.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου