Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

clip_image002«ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΔΚ)»
Του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Κύπρου (ΕΚΦΚ)
Τ. Θυρίδα: 53364 Λεμεσός 3302
Τελ: 25 566564, 99 531084, Φαξ: 25 569840
www.esfcyprus.eu
chrysis@esfc.org.cy

20/02/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : Η «ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ για τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ»

Επιτέλους, ευρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε        (  διότι κανείς άλλος δεν είπε τίποτα μέχρι και σήμερα) ότι η  «ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ για τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ» έχει επικυρωθεί και από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων στις 17 Φεβρουαρίου, με μια καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων.
Το βασικό ερώτημα είναι:

Τι είναι αυτή η Σύμβαση και γιατί τόση χαρά;

Πραγματικά η Σύμβαση είναι σήμερα Ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ), και η σημασία της  βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες :
•    Την πληροφόρηση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) για τα Δικαιώματα που αυτή η Σύμβαση τους κατοχυρώνει, ώστε πρώτα να γνωρίζουν τα Δικαιώματά αυτά και ακολούθως να τα υπερασπίζονται.
•    Ο τρόπος που το Κυπριακό Κράτος θα υλοποιήσει όσα η Σύμβαση απαιτεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη έχει επικυρώσει την Σύμβαση, εκ μέρους όλων των επί μέρους μελών της.
Αναμένομε εναγωνίως το Καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ να δραστηριοποιηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, τόσο προς την πληροφόρηση των ΑμεΑ όσο και στη προώθηση των Μηχανισμών που η ίδια η Σύμβαση απαιτεί για την ορθή εφαρμογή της. 
Από την
Συντονιστική Επιτροπή

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου