Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

clip_image002

Του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Κύπρου (ΕΚΦΚ)

Τ. Θυρίδα: 53364 Λεμεσός 3302

Τελ: 25 566564, 99 531084, Φαξ: 25 569840

www.esfcyprus.eu

chrysis@esfc.org.cy

05/02/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κος Thomas Hammarberg σε ανακοίνωσή του εντοπίζει τρεις βασικές παραβιάσεις του θρησκευτικού δικαιώματος των Τούρκων πολιτών από το Τουρκικό Κράτος.

· Εντόπισε το γεγονός ότι η Ορθόδοξος Ιερατική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή παραβιάζοντας έτσι την θρησκευτική ελευθερία τόσο των Ορθοδόξων όσο και των Αρμενίων της Τουρκίας.

· Έψεξε έντονα το γεγονός ότι η Τουρκία εφαρμόζει με πολύ αργό ρυθμό την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2007 σε σχέση με την Ελευθερία της Θρησκείας και τα δικαιώματα των ΑΛΕΒΙΤΩΝ της Τουρκίας. Στο σημείο αυτό έθιξε το γεγονός της απουσίας οικονομικής στήριξης της κοινότητας των Αλεβιτών όπως και τη Μη Αναγνώριση από το κράτος των τόπων λατρείας των Αλεβιτών.

· Τελικά έθιξε και το γεγονός ότι οι τουρκικές ταυτότητες συνεχίζουν να αναφέρονται στο θρησκευτικό δόγμα των πολιτών, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για διακρίσεις.

Δυστυχώς δεν έγινε αναφορά στο τι συμβαίνει και στη Κύπρο στο τομέα αυτό, με ηθικό αυτουργό πάλι την Τουρκία αν και έγιναν οι καταγγελίες από μέρους της Κυπριακής Εκκλησίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με εκτίμηση

Ο συντονιστής

ΧΡΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου