Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο Απόστολος Μαυροθαλασίτης πετάει με το πρώτο αεροπλάνο για άτομα με ειδικές ανάγκες
Έμαθε να ζει στους… ουρανούς και να γεύεται κάθε στιγμή που η αδρεναλίνη του χτυπούσε κόκκινο. Ένα σοβαρό ατύχημα όμως τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. «Θα πετάξω ξανά» είπε ο πρωταθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς Απόστολος Μαυροθαλασσίτης και με την ατσαλένια δύναμη της ψυχής του θα σκίζει και πάλι τους αιθέρες.

Για 20 χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδος είχε μάθει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους κορυφαίους αθλητές του είδους. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό το 2009, κάποιοι τον θεώρησαν ξοφλημένο, μόνο που δεν υπολόγισαν την εσωτερική του δύναμη και την αγάπη του για τους ουρανούς.

«Μετά το ατύχημα μου κάποιοι απομακρύνθηκαν από μένα, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου. Εγώ θα βρεθώ ξανά στον ουρανό και θα ζήσω και πάλι την ελευθερία των πτήσεων. Μπορεί να μη φοράω το αλεξίπτωτό μου αυτή τη φορά, αλλά σημασία έχει για μένα ότι θα νιώσω και πάλι την αδρεναλίνη να φτάνει στα όρια», αναφέρει στην Espresso ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης.

Το ατύχημα συνέβη τον Φεβρουάριο του 2009 στο Μεξικό όταν ενώ βρισκόταν στα 3.000 μέτρα ένας συναθλητής του-από λάθος χειρισμό- έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα ο Απόστολος να «σκάσει» άσχημα στο έδαφος. Κάποια στιγμή ο Αποστολος πληροφορήθηκε για τη σχολή που υπάρχει στην Ιταλία για άτομα με ειδικές ανάγκες, η οποία εκπαιδεύει αυτούς τους ανθρώπους να πετούν με ειδικού τύπου αεροπλάνα.

Τελικά το όνειρό του πραγματοποιήθηκε, και αυτή τη στιγμή ο Απόστολος έχει στην Ελλάδα το πρώτο αεροσκάφος για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ σύντομα θα έχει και το δίπλωμα.

newsbeast.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου