Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συνενώσεις Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και μείωση του αριθμού των διοικητικών συμβουλίων προβλέπει η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις. Το ΕΣΥ από τον Ιανουάριο του 2012 θα είναι μειωμένο κατά 4.500 κλίνες, 330 κλινικές και 50 διοικητές.

Από τις 36.000 υπάρχουσες κλίνες θα λειτουργούν 32.000 , δηλαδή 4.000 κλίνες καταργούνται ενώ 550 διατίθενται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ελληνικές ή ξένες, όπως σημειώνεται στην πρόταση νόμου του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον από τις σχεδόν 2000 κλινικές μονάδες , συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1670 κλινικές ομάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα νοσοκομεία.

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιες είναι αυτές οι κλινικές, ωστόσο, έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους. Για παράδειγμα καταργούνται επτά κλινικές στο Σισμανόγλειο, οκτώ στον Ευαγγελισμό, 12 στο Ιπποκράτειο, 14 στο Γ. Γεννηματάς και 19 στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Από τους 21.000 γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ 600 θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο νομό που υπηρετούν.

Με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας μειώνεται ο αριθμός των Διοικητικών Συμβουλίων από 133 σε 83 και τους Διοικητές σε 78.

Παρά το γεγονός ότι δημιουργεί 23 νέες θέσεις Αναπληρωτών Διοικητών για τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, το σύνολο των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών ανέρχεται σε 145 αντί 175 που είναι σήμερα

Η τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη μετατροπή τεσσάρων νοσοκομείων στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Ορθή επί της αρχής, με ορισμένα όμως προβλήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν, χαρακτήρισε την πρόταση του υπουργείου Υγείας ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, πρώην διοικητής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

skai.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου