Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η είδηση αφήνει τα μάτια σου καρφωμένα στις λέξεις που διαβάζεις. Αναρωτιέσαι: «Μα καλά πως είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο;» Μαραθωνοδρόμος από τη Ρουάντα, που συμμετείχε στους Special Olympics, ξεχάστηκε από την αποστολή του και βρέθηκε αφυδατωμένος ύστερα από 60 ώρες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ!

Ο συγκεκριμένος αθλητής βρέθηκε την Παρασκευή (8/7) και διακομίστηκε στην Πολυκλινική Αθηνών για περίθαλψη και έλεγχο της υγείας του και ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άμεσο κίνδυνο, ενώ σύντομα θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.
Οι άνθρωποι του αθλητή ενημερώθηκαν για το τραγελαφικό περιστατικό που συνέβη στο συγγενή τους.

Στην υπόθεση υπήρξαν και άλλες δυσκολίες όπως το ότι ο αθλητής μιλάει Σουαχίλι και το ότι η Ρουάντα δεν έχει πρεσβεία στην Ελλάδα, έτσι η γαλλική ανέλαβε τα διαδικαστικά.

Η υπεύθυνη των Αποστολών των Special Olympics, Χριστίνα Άνθη, μίλησε στον Sentra 103,3 για το απίστευτο γεγονός

Αρχικά η κυρία Άνθη είπε: «Αυτό έγινε χθες το μεσημέρι. Η οργανωτική επιτροπή τον βρήκε, τον περιέθαλψε και τον φρόντισε και είναι τώρα καλά στην υγεία του. Θα τον φροντίζουμε μέχρι να γίνει εντελώς καλά και να επιστρέψει στη χώρα του. Ο συγκεκριμένος είναι αθλητής μαραθωνίου από τη Ρουάντα, ο οποίος ξεχάστηκε πίσω, χωρίς να γνωρίζουμε το πως έγινε αυτό. Μόλις τον εντοπίσαμε, τον φέραμε κοντά μας και ενημερώσαμε τη Διεθνή Επιτροπή, καθώς και την αποστολή της Ρουάντα και αμέσως κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να είναι σε ασφαλή χώρο, να είναι καλά στην υγεία του και να τον φροντίζουμε όπως πρέπει»,

Για το που βρισκόταν ο αθλητής από την τελετή λήξης μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε…

«Περιφερόταν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και δεν τον γνωρίζαμε εμείς. Μόλις ήρθε κοντά μας, τον εντοπίσαμε αμέσως και προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε μαζί του. Είχαμε κάποια προβλήματα, καθώς μιλάει σουαχίλι, όμως βρήκαμε κάποιον τρόπο να μιλήσουμε μαζί του. Έχουμε κάποιον άνθρωπο πάντα κοντά του και τον φροντίζουμε όπως πρέπει να κάνει η οργανωτική επιτροπή. Υπάρχει και ειδικό προσωπικό πάντα διπλά του».

Για το ότι η απουσία του δεν έγινε αντιληπτή ούτε από την αποστολή της χώρας του…

«Κι εμείς ήμασταν έκπληκτοι, μόλις καταλάβαμε τι συνέβαινε. Ενημερώσαμε την αποστολή κι αυτοί μας είπαν ότι δυστυχώς έμεινε πίσω και ότι δεν κατάλαβαν ότι λείπει. Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα επιληφθεί η Διεθνής Επιτροπή».

Για το πόσα άτομα ήταν η αποστολή της Ρουάντα…

«Έντεκα. Δεν έχουμε πρεσβεία της Ρουάντα στην Ελλάδα και εκπροσωπείται από τη γαλλική. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές και η ουσία είναι ότι η οργανωτική επιτροπή τον φρόντισε, είναι πολύ καλά στην υγεία του και θα γυρίσει αεροπορικώς τη Δευτέρα στη χώρα του».

woop.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου