Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

imageΟι Εθνοπατέρες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,όχι όμως και οι στρατιωτικοί! ! Οι βουλευτές μετακινούνται βέβαια με τσάμπα λιμουζίνες,αλλά ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός του παραλογισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Το θέμα μας το επεσήμανε απόστρατος αξιωματικός και είναι πέρα για πέρα απίστευτο μεν,αληθινό και λυπηρό δε.

Διαβάστε ποιοι είναι οι Δικαιούχοι Δωρεάν Μετακίνησης

Οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, πάντα με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού:

1. Βουλευτές & Ευρωβουλευτές με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75).

2. Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβρστικής Ακαδημίας, Προσωπικό και Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος (Ν.2018/92). Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

4. Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού..

5. Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν,1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

6. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

7. Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας Αγρονομικού προσωπικού. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

8. Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).

9. Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
• Μόνιμοι όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
• Εθελοντές Πυροσβέστες που επιδεικνύουν την ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Και ρωτάμε τον κ. ΥΕΘΑ πως ακόμη και το πολιτικό προσωπικό του Υπ. Δημ Τάξεως (τέως) και ακόμη και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί με νόμο του 1950 δεν πληρώνουν εισιτήριο και πληρώνει ο εν ενεργεία οπλίτης 5ετους θητείας ή ο μαθητής της παραγωγικής σχολής Ε.Δ.;
Καλά οι βουλευτές δικαίως δεν πληρώνουν γιατι…… δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μια και η πατρίδα τους δίνει Lexus!

oalert.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου