Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

imageΔιαβάσαμε το άρθρο που θέτουμε εν γνώση σας παρακάτω και αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε σε τι κράτος ζούμε και ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τους αναπήρους και τις παροχές τους…

Αγαπητέ κ. Σπυρόπουλε το ξέρεις ότι και οι τρεις ανάπηροι με τους οποίους συνδιαλέγεσαι είναι μέλη του ίδιου συλλόγου και δεν εκπροσωπούν όλους τους κινητικά αναπήρους της Ελλάδας με τους δεκάδες συλλόγους τους;

Έχουμε και λέμε:

1. Η κ. Κοντογεωργάκη είναι μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

2. Ο κ. Χαροκόπος σαν εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών – παράρτημα Αχαΐας.

3. Ο κ. Σκόνης είναι παραιτημένος πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων στη γενική συνέλευση της στις 22/5/2011 μετά από μομφή και από μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί εναντίον του στον εισαγγελέα. Να επισημάνουμε ότι είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και αυτός και απλό μέλος της συγκεκριμένης ομοσπονδίας, η οποία εδώ και 2 σχεδόν μήνες δεν έχει ακόμα πρόεδρο και παρανόμως παρουσιάζεται ο κύριος αυτός ως πρόεδρος της, διότι δεν εκπροσωπεί κανέναν!

 

Δηλαδή ένας από τους δεκάδες συλλόγους ατόμων με κινητική αναπηρία κανονίζει τα των παροχών για όλους, μέλη του ή μη;

Τυχαίο;

Γιατί δεν γνωρίζει κανείς τι ζητήθηκε και μετά από ποια διαδικασία αποφασίστηκαν τα ζητούμενα; Ποιος αναγνώρισε τις ανάγκες των αναπήρων;

3 άνθρωποι από τον ίδιο σύλλογο που κατά τύχη υποστηρίζουν το ίδιο κόμμα;

Αυτό είναι σκανδαλώδες για να μην πούμε τίποτα άλλο…

Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα!!!

 

Σύμπτωση απόψεων για τις απαραίτητες αλλαγές της εγκυκλίου προμήθειας αναπηρικών βοηθημάτων

Τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε στην πρώτη σύσκεψη της επιτροπής που μελετά τις αλλαγές

 

Σε μια σειρά προτάσεων προς τον διοικητή του ΙΚΑ για αλλαγές επί της εγκυκλίου που ορίζει τα αποδοτέα ποσά για προμήθεια αναπηρικών τεχνικών βοηθημάτων κατέληξε η πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των φορέων ΑμεΑ, της διοίκησης του ΙΚΑ και λοιπών εμπλεκόμενων σε θέματα αναπηρικών ειδών.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου. Συμμετείχαν εκ μέρους του Ιδρύματος οι κ. Ξένος και Βαφειάδης, από πλευράς ΕΣΑμεΑ ο Α. Χαροκόπος, εκπροσωπώντας την Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων ο Ν. Σκόνης και από πλευράς του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών η Ε. Κοντογιωργάκη. Κατέθεσαν επίσης τις προτάσεις τους η Ξ. Μιχαήλ από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑΠ) και ο Γ. Δέδερης από τους τεχνολόγους του κλάδου αναπηρικών ειδών.

Οι δύο κυριότερες προτάσεις επί των οποίων υπήρξε σύμπτωση απόψεων ήταν : Πρώτον, τα είδη αποκατάστασης για παραπληγικούς τετραπληγικούς θα πρέπει να εξακολουθούν να δίνονται με την τιμή της παλαιάς εγκυκλίου για ένα τρίμηνο. Εντός του τριμήνου θα κατατεθούν νέες προδιαγραφές ειδών που θα λαμβάνουν υπόψη  την δραστηριότητα και ενεργητικότητα των αναπήρων, προκειμένου να αποτελέσουν κριτήριο χορήγησης των κατηγοριών των ειδών. Και, δεύτερον, σε ότι αφορά τους νέους ακρωτηριασμένους αλλά και τους παλαιούς εφόσον το παλαιό μέλος έχει υποστεί ολοσχερή φθορά επιβάλλεται να παραμείνουν οι τιμές της παλαιάς εγκυκλίου.

Επιβάλλεται να σημειωθεί και η συμφωνία στην πρόταση της ΕΕΦΙΑΠ για την ανάγκη δημιουργίας 46 επιτροπών ανά την επικράτεια που θα εξετάζουν την λειτουργικότητα του αναπήρου που αιτείται αναπηρικό είδος. Απομένει ο σαφής προσδιορισμός χρονοδιαγράμματος για να μην παραπεμφθεί στο αόριστο μέλλον η υλοποίηση της πρότασης.

Τέλος, σε ότι αφορά τα νέα είδη που κατόπιν των απαιτήσεων των εκπρόσωπων των ΑμεΑ επιβάλλεται να συμπεριληφθούν στον κατάλογο και να χορηγούνται, αυτά είναι τα ακόλουθα: α) Είδη μπάνιου  ( για παραπληγικούς-τετραπληγικούς). β) Μηχανική πλατφόρμα ή καρέκλα μεταφοράς σε όροφο  αμαξιδίου ή αναπήρου   (για παραπληγικούς –τετραπληγικούς). γ) Σύστημα φορτοεκφόρτωσης αναπηρικού αμαξιδίου σε αυτοκίνητο (για παραπληγικούς –τετραπληγικούς).

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois&id=292580

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου