Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επιτυχής ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο, η οποία έγινε ταυτόχρονα και στα δύο πόδια σε Ισπανό που είχε μείνει ανάπηρος από ατύχημα. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χθες σε ισπανικό νοσοκομείο και συμμετείχε και ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Πέδρο Καβάδας, ο οποίος πρόσφατα ήταν υπεύθυνος της πρώτης ολικής μεταμόσχευσης προσώπου και τριών μεταμοσχεύσεων χεριών.

«Ο νεαρός λήπτης των μοσχευμάτων είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε ατύχημα. Η διπλή μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος, καθώς η βλάβη που είχε προκληθεί από το ατύχημα δεν του άφηνε περιθώρια αντιμετώπισης με προσθετικά μέλη. Διαφορετικά θα έπρεπε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο», αναφέρει ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Πέδρο Καβάδας.

Η βασική δυσκολία στη μεταμόσχευση ποδιών που επέβαλε την ταυτόχρονη μεταμόσχευση ήταν η σύνδεση των νεύρων ώστε τα νέα μέλη να λειτουργούν ικανοποιητικά. Η επέμβαση εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές τον Μάιο του 2010, αλλά ο ασθενής και οι γιατροί χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερο από έναν χρόνο μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα μοσχεύματα.

«Είναι μία επέμβαση – ορόσημο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων», δήλωσε ο Πέδρο Καβάδας. Η μεταμόσχευση έγινε στο νοσοκομείο Λα Φε της Βαλένθια, άρχισε το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί.

tanea.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου