Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

imageΣε ηλικία 12 ετών έζησε την τραγική εμπειρία να βλέπει τη μεγαλύτερη αδερφή του να μένει ανάπηρη εξαιτίας αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Ο μικρός Diego της υποσχέθηκε ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ώστε να βγάζει χimageρήματα αρκετά για να μπορέσει να τη θεραπεύσει.

Λίγα χρόνια αργότερα όταν πήρε μεταγραφή στην Manchester United αντί να αγοράσει ένα απαστράπτον αυτοκίνητο όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές εκείνος έτρεξε να πάρει ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα για να μπορεί να έχει πρόσβαση το αναπηρικό καροτσάκι της αδερφής του.

Πρόκειται για τον Ντιέγκο Φορλάν ο οποίος εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


Ο Ουρουγουανός επιθετικός που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερος κουβαλώντας στην πλάτη του την εθνική Ουρουγουάης. Όσο μεγαλώνει ωριμάζει και χαρίζει μοναδικές στιγμές στους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Στα 32 του χρόνια οδήγησε την Εθνική Ουρουγουάης στην κατάκτηση του 15ου Copa America η οποία έγινε πολυνίκης του θεσμού.

Πριν από έναν χρόνο , στο Παγκόσμιο Κύπελο της Νοτίου Αφρικής είχε οδηγήσει την Ουρουγουάη στα ημιτελικά.
Παρά το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει με την Εθνική Ουρουγουάης για περισσότερο από έναν χρόνο και 13 παιχνίδια, «κτύπησε» δύο φορές στον τελικό.

Σε ένα τελικό που έκανε τα δικά του τα ρεκόρ. Το ένα από αυτά μάλιστα είναι μοναδικό στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και το ανέφερε ο ίδιος: “Το τρόπαιο το έχει κατακτήσει ο παππούς μου, ο πατέρας μου και τώρα εγώ. Το να συμβαίνει αυτό από τρεις γενιές συνιστά θρίαμβο για την οικογένεια μου”.

Χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε στον τελικό έφτασε τα 31 στη Εθνική και βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, συγκατοικώντας με έναν πραγματικό θρύλο της Ουρουγουάης τον Εκτορ Σκαρόνε ήρωα του πρώτου Μουντιάλ (1930) που επίσης κατέκτησε δύο Χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1924, 1928) και τέσσερα Κόπα Αμέρικα (1917, 1919, 1923, 1924).

Κατά τη διάρκεια του Copa America, ο Φορλάν ξεπέρασε και στις συμμετοχές με το εθνόσημο (82 αντί 79) τον τερματοφύλακα Ροδόλφο Ροδρίγκες (1976-’86).
Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως ο Ντιέγκο Φορλάν έχει πλέον μια θέση στο πάνθεον των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών του κόσμου όλων των εποχών, πλάι σε Πελέ, Μαραντόνα, Κρόιφ, Μπεκενμπάουερ, Ντι Στέφανο…

protothema.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου