Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο της ελληνικής κοινωνίας που, για να κατευνάσει τις ενοχές της, τους προσφέρει καθημερινά ένα πιάτο φαγητό.
Τώρα, ακόμη και αυτό κινδυνεύει με περικοπές, αφού με δικαστική απόφαση απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων του Ιδρύματος Αστέγων, το οποίο λειτουργούσε όλες τις δομές του με 85 άτομα, εκ των οποίων 61 συμβασιούχοι.
Συνέπεια της απόφασης είναι ότι δεν θα λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας για υπερήλικες αστέγους της οδού Πατησίων, το Πολυκέντρο για ΑμεΑ στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο Αγορά, αφήνοντας άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα.

Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ιδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης (παρέχει καθημερινά 1.500 μερίδες φαγητού), το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά, ενώ και οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές θα πραγματοποιηθούν, με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματος.

«Το Ιδρυμα Αστέγων έχει δεχτεί ένα καίριο πλήγμα, με αποτέλεσμα την πτώση στην ποιότητα των υπηρεσιών», λέει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Αθηνών, Λευτέρης Σκιαδάς, και τονίζει ότι δυστυχώς το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τους συμβασιούχους δεν επιτρέπει εκτροπές…

ΕΛ.ΚΑΖ.
Ελευθεροτυπία

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου