Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αρωγός στην επιχείρηση εξαπάτησης και υποταγής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ, που αναγνωρίζει τη «γιγάντια προσπάθεια» της κυβέρνησης…

Η κυβέρνηση δείχνει πως δεν ξεχνά τα ΑμΕΑ κάνοντας τη ζωή τους όλο και πιο δύσκολη (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)

Κάλπικες υποσχέσεις στα θύματα της πολιτικής της κυβέρνησής του και της τάξης που υπηρετεί μοίρασε την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα σκηνικό που στήθηκε παραμονές Χριστουγέννων για τη χειραγώγηση των ΑμΕΑ και οικογένειών τους, σε αγαστή συνεργασία με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ).

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Βουλή η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ έδωσε πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση για την πολιτική που σπρώχνει στην εξαθλίωση τις οικογένειες των αναπήρων και χρονίως πασχόντων, συνολικά τις λαϊκές οικογένειες. Ο πρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ είπε μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό ότι η ΕΣΑμΕΑ ήθελε να συναντηθεί μαζί του, «να σας δηλώσουμε ότι αναγνωρίζουμε, κατανοούμε και πραγματικά εκτιμούμε τη γιγάντια προσπάθεια που κάνετε εσείς προσωπικά και η κυβέρνησή σας για να ανατάξετε την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αλλά να σας πούμε ότι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα της Δικαιοσύνης, πρέπει να φαίνεται και είμαστε βέβαιοι ότι το πιστεύετε και ως ιδεολογία και ως κουλτούρα που την έχετε». Η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ που πανηγύριζε για την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας από το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, τι πολιτική θα εφαρμόσει, έρχεται τώρα να δώσει για ακόμα μια φορά χείρα βοήθειας στο πέρασμα της πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαθλιώνει τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

Η συνάντηση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια στημένη «πάσα» που έδωσε η ΕΣΑμΕΑ στον πρωθυπουργό προκειμένου να υποσχεθεί -αποφεύγοντας οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση- «αλληλεγγύη» στα ΑμΕΑ. «Προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα δείξουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις ότι είμαστε κοντά, αλληλέγγυοι, στα Ατομα με Αναπηρία και γενικότερα στα ασθενέστερα στρώματα» είπε ο πρωθυπουργός. Συμπληρώνοντας ότι οι ανάπηροι δεν θα είναι «ξεχασμένοι πολίτες»…

Πράγματι η κυβέρνηση δεν… ξεχνά τα ΑμΕΑ. Αφού αυτές τις μέρες βαριά ανάπηροι καλούνται στις υγειονομικές επιτροπές για επανεξέταση με στόχο το παραπέρα πετσόκομμα των πενιχρών επιδομάτων αναπηρίας και αναπηρικών συντάξεων, που παίρνει μόλις το 20% των αναπήρων. Οι ανάπηροι πλήττονται άμεσα από την πολιτική της μείωσης των μισθών και συντάξεων, την εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, Παιδείας, την πολιτική των περικοπών σε παροχές και βοηθήματα.

http://www2.rizospastis.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου