Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

clip_image001

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας «Πολιτών με Αναπηρία» κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Μαρία Κόλλια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Μέρα, που μας κάνει να εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες αυτών των ατόμων και στο τι τους οφείλουμε ακόμη.

Τα Άτομα με Αναπηρία δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από το σεβασμό στη διαφορετικότητά τους απ’ την ίδια την Πολιτεία, αλλά και από τον καθένα μας χωριστά. Απαιτούν τη διευκόλυνση της ζωής και της καθημερινότητάς τους, το δικαίωμά τους στην Προσβασιμότητα.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε διευκολύνσεις πρακτικών θεμάτων, που τα αφορούν, θα μεταφράσει την υπόσχεσή του σε εφαρμοσμένες πολιτικές. Τα Άτομα με Αναπηρία, εν τέλει, απαιτούν τα αυτονόητα! Δηλαδή - όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας - ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα από την Πολιτεία και από τους συμπολίτες τους.

Η Νέα Δημοκρατία συμπαρατάσσεται ενεργά στον αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία, για το σεβασμό και τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς τους, αλλά και την προώθηση της θεμελιώδους αρχής, ότι η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδρυση Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ, για το συντονισμό των απαιτούμενων μέτρων, που αφορούν στους συμπολίτες μας με αναπηρία, είναι αναγκαία προϋπόθεση για το συντονισμό των απαιτούμενων δράσεων και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η εφαρμογή του άρθρου 21 παρ. 6 του Συντάγματος, που αφορά στα Άτομα με Αναπηρία, απαιτεί την ψήφιση των εκτελεστικών νόμων του Συντάγματος.

Είναι, επίσης, ανάγκη να ενσωματωθεί η Διεθνής Σύμβαση για ‘’Τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ’’ στην Εθνική μας νομοθεσία.

Η 3η Δεκέμβρη, είναι μια πρόκληση για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας “ότι τα Άτομα με Αναπηρία, είναι ισότιμοι πολίτες και όχι αντικείμενα οίκτου και φιλανθρωπίας”.

Απαιτείται, επίσης, εξορθολογισμός της εισοδηματικής πολιτικής για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, ώστε, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να υποστηριχθούν, όσον αφορά στα επιδόματα, στα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα.

Είναι αδιανόητο η αναπηρία να καθιστά τους αναπήρους συμπολίτες μας, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι: “Η αναπηρία, είναι υπόθεση όλων μας” και ακόμη ότι “Η Αναπηρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ”, αλλά έχει μόνο την ανάγκη ουσιαστικής μέριμνας για την ανάπτυξη των παραγωγικών της δυνατοτήτων».

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου