Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
"Δεν θέλεις να σπουδάσεις, ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν, εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;"


Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.

Πατέρας: Γιώργο (Υπουργός Οικονομικών), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να στρωθεί στη δουλειά τουλάχιστον, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται και τα ξύνει. κατάλαβες;

Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει:
"Έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα. Άψογο;"

-Τι λε', ρε Γιώργο, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
Μετά από λίγες μέρες...
Παπακωνσταντίνου: Φίλε μου, βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο χαμηλός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.

-Οοοοοχι ρε Γιώργο. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη και να τα βρει όλα έτοιμα με την πρώτη. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες; Να ζοριστεί.

Την επόμενη μέρα...
Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντή του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6.000 το μήνα.

- Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Γιώργο, βρες μου κάτι ακόμη πιο σεμνό, κάτι με 600 - 700 ευρώ το μήνα, ας πούμε.

-Μα τι λές τώρα, τρελλάθηκες; Αυτό είναι αδύνατο.

-Γιατί;;;;;;;

-Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό ΑΣΕΠ και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, πτυχίο, τουλάχιστον ένα Μάστερ ή Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, κ.τ.λ. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου