Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
Στην εξαθλίωση των συνανθρώπων μας με αναπηρίες οδηγούν τα μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. καταστρέφοντας ότι απέμεινε από την κοινωνική Ασφάλεια , την Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.000.000 ανάπηροι από τους οποίους μόνο το 20% παίρνουν επιδόματα, τα οποία κυμαίνονται από 200 έως 450 ευρώ για τις πολύ βαριές περιπτώσεις και που τα επιδόματα φτώχειας με κανένα τρόπο δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρίες.

Παρ’ όλα αυτά το τελευταίο διάστημα παίρνονται αποφάσεις για μείωση των ήδη πενιχρών επιδομάτων.
Έτσι οι απαράδεχτοι νόμοι και αποφάσεις έρχονται να συμπληρώσουν την τραγική κατάσταση των περικοπών που γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία τόσο σε απαραίτητα αναλώσιμα υλικά όσο και στις αναγκαίες θεραπείες για την φροντίδα και την αποκατάσταση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες ακόμα και των μικρών παιδιών.
Έτσι οι ηρωικές οικογένειες καλούνται και πάλι να πληρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν στα ΑμΕΑ τα στοιχειώδη ή να σταματήσουν θεραπείες αφού τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος δεν φτάνουν .
Σε όλους αυτούς γονείς και οικογένειες που έχουν ξεκινήσει έναν δυσβάσταχτο αγώνα στέλνω ένα μήνυμα “Ο αγώνας σας είναι δύσκολος χρειάζεται πίστη αξιοπρέπεια όραμα και ελπίδα, είμαστε μαζί σας”.
Συμεωνίδου Αγλαΐα (Λίνα)
Εργοθεραπεύτρια Λογοπεδικός στο Κ.Α.Α.Π.Βούλας
Πηγή: http://news.disabled.gr/?p=32979

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου