Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

image

Εντύπωση και ερωτηματικά θα έπρεπε να μας προκαλεί η προθυμία ορισμένων απλοχέρηδων υποψηφίων αυτές τις μέρες αλλά δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται, γιατί απ’ ότι φαίνεται όλοι έχουμε αποδεχτεί τον εκμαυλισμό των πολιτών, που είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα.

Έτσι όλοι παρακολουθούμε τους «τιτάνες», αλλά και μη, υποψηφίους να τσακώνονται μεταξύ τους και για άλλη μία φορά να προσφέρουν ότι μπορούν, εν είδει δημοπρασίας. Χρήμα, θέσεις, διορισμούς σε εταιρίες, δημόσια έργα έξω από την πόρτα μας και άλλα πολλά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως, δεν είναι τόσο η προσφορά θέσεων ή χαρών αλλά η προσφορά χρηματικών ποσών ως βοήθεια.... Και είναι παράξενο, γιατί μέχρι χθες ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν σπίτι να μείνουν και δεύτερο βρακί στον κώλο τους. Άσε δε, που όλοι κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι. Είναι της μοδώς που λένε…

Και για να επανέλθουμε στο χρηματικό, ας θέσουμε μερικά ερωτήματα:

  • Που βρήκαν τα λεφτά αυτοί που το κάνουν, όταν μάλιστα δεν είχαν πριν το δημαρχηλίκι καθόλου καλή οικονομική κατάσταση;

  • Γιατί το κάνουν, αφού δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ πίσω, τουλάχιστον νόμιμα;

  • Γιατί οι βουλευτές αφήνουν το βουλευτιλίκι και ξαμολιούνται στο κυνήγι σταυρού για την περιφέρεια ή το δήμο και πολλοί μάλιστα από αυτούς σε δήμους ή περιφέρειες που δεν έχουν ελπίδα;

  • Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί;

  • Δεν πήραν ακόμα κανένα μάθημα;

  • Υπάρχουν ακόμα τόσοι ΗΛΙΘΙΟΙ που τους γλύφουν και τους πιστεύουν;

  • Μας θεωρούν το ίδιο με αυτούς;

Αν τα ναι στις απαντήσεις υπερβαίνουν έστω και το ένα, τότε μιλάμε για μεγάλη αποχαύνωση και πνευματική ανεπάρκεια αυτών που τους στηρίζουν.

Για να είμαι δίκαιος, βεβαίως και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και που προσφέρουν αλλά και θα προσφέρουν. Αυτούς αν είστε σίγουροι για το έργο τους αξίζει να τους στηρίξετε. Αν έχετε όμως έστω και μία αμφιβολία τότε μαυρίστε τους. Και το μαύρισμα δεν γίνεται μόνο στην κάλπη αλλά και εκτός. Με ενημέρωση του κόσμου και αντιπροεκλογική εκστρατεία κατά των διεφθαρμένων ή αυτών που προσπαθούν να σας διαφθείρουν.

Μην τσιμπάτε από τη χλιδή τους ή την απλοχεριά τους, απλά κόψτε τους το χέρι και πάρτε ότι σας ανήκει, γιατί αυτά που σας δίνουν είναι από τα δικά σας λεφτά.

Είναι από τους φόρους και τα δημοτικά ή άλλα τέλη που πληρώνετε και δεν βλέπετε ποτέ να μετουσιώνονται σε έργα και υπηρεσίες.

Είναι από αυτά που δικαιούστε να έχετε, όπως και τις προδομένες προεκλογικές υποσχέσεις.

Είναι από ζεστό χρήμα που θα ρεύσει στις τσέπες ορισμένων εμμέσως ή αμέσως μετά τις εκλογές, έστω κι αν είναι από την εξέλιξη τους μέσα στο κόμμα, ακόμα και αν δεν εκλεγούν.

Ακόμα πιστεύετε ότι το ξεποδάριασμα τους δεν έχει αντίκρισμα;

Οι γερμανοί έχουν μια λέξη που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση…

Achtung, Achtung!

Ακόμα και αν πάρετε ότι σας δίνουν τώρα, θυμηθείτε αυτά που σας στέρησαν και πληρώστε τους με το ίδιο νόμισμα, από την άλλη όψη… κι όταν φύγει η κουρτίνα της κάλπης, ας δούνε τον «Ζόνγκ» αντί για την εκλογή τους ή το ψηλό ποσοστό που περιμένουν…

Αν έχουν χιούμορ όπως εμείς, θα γελάσουν. Αν δεν έχουν…

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου