Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μια 19χρονη Αμερικανίδα η οποία πριν από δύο χρόνια έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να ξαναπερπατήσει χάρη σε ένα νέο, ρομποτικό «κουστούμι».

Η Lainy Loyola παίρνει μέρος σε μια μελέτη στην οποία δοκιμάζεται το ReWalk– ένα σύστημα που δένεται στα πόδια των ασθενών και τους επιτρέπει να σταθούν όρθιοι και να περπατήσουν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καταγράφει το κέντρο βάρους τους.

Για να σταθούν όρθιοι οι ασθενείς, πρέπει να στηριχτούν σε δεκανίκια – γι’ αυτό και το σύστημα είναι κατάλληλο για παραπληγικούς και όχι για τετραπληγικούς ασθενείς, οι οποίοι επιπλέον δεν αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα ούτε έχουν απώλεια οστικής μάζας.

Το σύστημα δοκιμάζεται σε μικρή ομάδα ασθενών απ’ όλο τον κόσμο. Η Lainy είναι η νεώτερη ασθενής.....

«Ήμουν αθλήτρια και μαζορέτα», λέει στην εφημερίδα Daily Mail. «Στην αρχή δεν μπορούσα να δεχτώ αυτό που μου είχε συμβεί. Το τρακάρισμα έκοψε εντελώς το νωτιαίο μυελό μου και οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατούσα ποτέ. Όταν συνήλθα στο νοσοκομείο και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου, τρομοκρατήθηκα. Για μένα ήταν σαν καταδίκη σε θάνατο».

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης του ReWalk, Dr Albert Esqenazi, το σύστημα λειτουργεί με ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι καταγράφουν τις κινήσεις στο άνω τμήμα του σώματος του χρήστη, καθώς και τις αλλαγές στην βαρύτητα.

Οι αλλαγές υπόκεινται στη συνέχεια σε επεξεργασία από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το οποίο είναι εφοδιασμένο το σύστημα, ο οποίος και δίνει την εντολή για να κινηθούν τα ρομποτικά «πόδια» προς την σωστή κατεύθυνση και με την σωστή ταχύτητα.

Η παρασκευάστρια εταιρεία του συστήματος ελπίζει να λάβει έγκριση και άδεια κυκλοφορίας στις αρχές του 2011, ώστε να αρχίσει να διατίθεται ευρέως.

OSTRIA BLOG

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο!!εκει πρεπει να πανε τα λεφτα για ερευνα και οχι στους τοκογλυφους και στους εμπορους οπλων!μακαρι να βοηθηει αυτην την κοπελα και αλλους!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου