Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία η δίκη ενός 53χρονου που αποκεφάλισε τη γυναίκα του τον Απρίλιο του 2007, διότι αρνιόταν να κάνει παιδιά.

Στις 16 Απριλίου 2007, ο Φιλίπ Κουσέν, ταχυδρομικός υπάλληλος, αποκεφάλισε τη γυναίκα του Νικόλ, 47 ετών, με ένα μαχαίρι της κουζίνας και στη συνέχεια τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της Αράς, στη βόρεια Γαλλία, για να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ήταν ήρεμος τη στιγμή της σύλληψής του και εξήγησε την πράξη του ως συνέπεια οικογενειακής διαφωνίας, πριν αναφέρει την άρνηση της συζύγου του να κάνει παιδιά.

Στα 21 χρόνια του γάμου τους, η Νικόλ αρνιόταν επίμονα, σύμφωνα με τον άντρα της, οποιαδήποτε ερωτική επαφή, διότι δεν ήθελε να αποκτήσει παιδί, φοβούμενη μήπως του κληροδοτήσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια από την οποία έπασχε ο πατέρας της. Όπως αποδείχθηκε από την νεκροψία, η Νικόλ ήταν πράγματι παρθένα.

Ο δικηγόρος του Φιλίπ Κουσέν, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, περιέγραψε τον πελάτη του ως έναν άνθρωπο υπάκουο και πειθήνιο, που έζησε όλη την ενήλικη ζωή του υποταγμένος στη γυναίκα του. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ενοχή του", δήλωσε ο δικηγόρος, αλλά πιθανότατα ο συνδυασμός των 50ών γενεθλίων του, δύο εβδομάδες πριν από το φόνο, με την έλλειψη πατρότητας δημιούργησε μέσα του ένα "σύνδρομο χύτρας ταχύτητας".

Ο Κουσέν υποβάλλεται σε ψυχοθεραπεία από τη στιγμή της σύλληψής του.


Πηγή: Sigmalive/ΑΠΕ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου