Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Σε περικοπή των αναλωσίμων υλικών για τους διαβητικούς στους οποίους χορηγείται ινσουλίνη, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών περίθαλψης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τη μείωση των παροχών προς τα άτομα με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, όπως οι ταινίες μέτρησης σακχάρου, οι σκαρφιστήρες, τονίζοντας πως η χρήση των υλικών αυτών, αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για τη ρύθμιση του διαβήτη.
Στην επιστολή σημειώνεται πως η απόφαση του ΟΑΕΕ στερείται κοινής λογικής, είναι άκρως αντιεπιστημονική και αναποτελεσματική και εμμένει σε πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί και που οδήγησαν σε ανάπηρους πολίτες με διαβήτη και στη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων.

Με την απόφαση παρέχονται 100 ταινίες μέτρησης το μήνα στα άτομα με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη μέχρι 40 ετών, ενώ μετά την ηλικία αυτή, οι ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί δικαιούνται 25 ταινίες μέτρησης!

Η ομοσπονδία σημειώνει πως πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, που καθιστά αναποτελεσματικές τις νέες θεραπευτικές μεθόδους, όπως αυτές του εντατικοποιημένου σχήματος ινσουλίνης και της αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης.

Παράλληλα θέτει στον κίνδυνο των επιπλοκών τους πάσχοντες, οδηγώντας τους σε σοβαρές και μόνιμες αναπηρίες, με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας και των Ταμείων.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου