Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Οι νέες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, που συντείνουν στην επιβράδυνση της νόσου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας με διεθνή συμμετοχή, το οποίο θα διεξαχθεί στις 26-28 Μαΐου 2010, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία-Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο έχει θέμα 'Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Η αρχή του τέλους της' και η εναρκτήρια τελετή του θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 26 Μαΐου 2010, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη νόσο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (Σ.Κ.Π.).

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ., κ. Αναστάσιος Ωρολογάς, 'η σταθερή αποκάλυψη των παθογενετικών μηχανισμών της νόσου και η συνεχής έρευνα στο θεραπευτικό πεδίο μάς έχουν εξοπλίσει με νέα θεραπευτικά σχήματα και έχουν σημάνει την είσοδό μας σε μια νέα φάση επιβράδυνσης της εξέλιξης της Σ.Κ.Π.'.

Φιλοδοξία του Συνεδρίου αποτελεί:

* Η διασπορά των νέων και ιδιαίτερα αισιόδοξων αυτών γνώσεων στο επιστημονικό κοινό και στα άτομα με Σ.Κ.Π.
* Η διερεύνηση της αξίας των πρόσφατων εξελίξεων στην καθημερινότητα των ατόμων με Σ.Κ.Π.
* Η εξέταση τεχνικών και γνώσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Σ.Κ.Π.

Η συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό και από την Ελλάδα θα συνεισφέρει στην πραγματοποίηση των ανωτέρω φιλοδοξιών και θα συμβάλει στο επίπεδο του Συνεδρίου.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου