Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου προσερχόμενη στην συνάντηση μίλησε για "μάχη που δίνουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας"" και σημείωσε ότι "ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, έχει δώσει προτεραιότητα, καθώς σε αυτόν τον τομέα είναι αναγκαίες οι προσλήψεις".

Η υπουργός τόνισε ότι δίδεται προτεραιότητα στην στήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ανέφερε ότι λειτουργούν ήδη 83 νέες κλίνες, με στόχο τις 150 το προσεχές διάστημα.

"Με το ΑΣΕΠ προχωρούμε σε γρήγορες διαδικασίες, έχουμε ανακοινώσει τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής και τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν και για τα υπόλοιπα περιφερειακά", δήλωσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, μετά το τέλος της συνάντησης επισήμανε την "προσπάθεια της κυβέρνησης για την στήριξη του ΕΣΥ, ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη δημοσιονομική οικονομική περίοδο".

Η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ακόμη ότι "συνεχίζουμε και όσον αφορά τη στήριξη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και φυσικά, στις υποδομές και στη λειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας".

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του ΕΣΥ, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι "η προσπάθειά μας επιδιώκει μια πολύ μεγάλη εξοικονόμηση στον χώρο της Υγείας, μέσα από κανόνες, εποπτεία και έλεγχο στον χώρο των φαρμάκων και των προμηθειών" και κατέληξε λέγοντας ότι "στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη ότι η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και υποχρέωση ενός ευνομούμενου κοινωνικού κράτους".

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου