Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ κοριτσάκι με έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι, ένα μωρό με τρία κεφάλια… Έξι χρόνια μετά τις σφοδρές μάχες που έγιναν στη Φαλούτζα του Ιράκ ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους σουνίτες, καταγράφονται ανησυχητικά υψηλά ποσοστά γεννήσεων παιδιών με συγγενή ελαττώματα.
Μια παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Φαλούτζα είπε στον απεσταλμένο του ΒΒC Τζον Σίμσον ότι, σε καθημερινή βάση, ασχολείται με δύο ή τρεις περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών, δηλαδή ανωμαλιών που είναι παρούσες κατά τη γέννηση. Αυτό αντιστοιχεί σε 1.000 κρούσματα τον χρόνο, όμως η ιρακινή κυβέρνηση υποβαθμίζει το θέμα και επισήμως κάνει λόγο για δύο με τρία κρούσματα τον χρόνο για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους Αμερικανούς, επισημαίνει ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος. Ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ μπορεί έτσι να δηλώνει πως δεν έχει καμιά επίσημη πληροφόρηση για σημαντική αύξηση των συγγενών ανωμαλιών στη Φαλούτζα.

Φαίνεται όμως ότι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στη Φαλούτζα εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ο Σίμσον γράφει για παιδιά με παράλυση και εγκεφαλική βλάβη. Επισκέφθηκε μια οικογένεια και είδε ένα κοριτσάκι με έξι δάχτυλα και στα δύο χέρια και στα δύο πόδια. Είδε επίσης τη φωτογραφία ενός νεογέννητου με τρία κεφάλια. Η παιδίατρος, η Σαμίρα αλ-Άνι, τονίζει πως «είμαι γιατρός, πρέπει να λειτουργώ επιστημονικά… Δεν διαθέτω αποδείξεις και δεν έχω αποδείξει κάτι, αλλά μπορώ να σας πω ότι χρόνο με τον χρόνο τα κρούσματα αυξάνονται».

Πηγή: www.tanea.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...