Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010
Ως ελληνικό παράδοξο καταγράφηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας την τελευταία 15 ετία...

Ενώ το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν αυξήθηκε σημαντικά, όλοι περίμεναν τη μείωση του ελλείμματος και του Δημόσιου χρέους της Ελλάδας.. Αντ΄ αυτού, και τα 2 αυξήθηκαν..

Ταυτόχρονα έχουμε μία πολιτική φορολογικών απαλλαγών προς τις επιχειρήσεις, και μία δημιουργία συνηθκών φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής ιδιαίτερα για την κοινωνική ασφάλιση..

Πού πήγαν τα λεφτά ;

Σ’ αυτό μπορούν να απαντήσουν μόνον οι περισπούδαστοι υπουργοί Οικονομικών της περασμένης δεκαπενταετίας.

Η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση εθνικών πόρων, που επέφεραν σε μεγάλο βαθμό το υπέρογκο Δημόσιο Χρέος της χώρας μας, αποδεικνύονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο, στη λειτουργία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών..

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό Οργανισμό που από την ημέρα που ιδρύθηκε, δεν έχουν ποτέ δημοσιευτεί οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του..

Ο ΟΚΑΝΑ εμφάνιζε χρέη μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ύψους 29,8 εκατομμυρίων ευρώ..

Πρόκειται για οφειλές σε Κέντρα Πρόληψης και Φαρμακευτικές Εταιρείες... Συνυπολογίζοντας μισθούς και έξοδα του 2010, για το τρέχον έτος, οι πραγματικές οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού αγγίζουν τα 79,5 εκατομμύρια ευρώ..

Όμως, από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει να λαμβάνει μόλις 24,3 εκατομμύρια, επομένως ξεκίνησε ο χρόνος με έλλειμμα στο ταμείο του Οργανισμού που αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ...

Κι όμως, υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΟΚΑΝΑ ξόδεψε 800 χιλιάδες ευρώ σε Εταιρείες Καθαρισμού ενώ υπήρχαν μόνιμοι υπάλληλοι για αυτή τη δουλειά, προσέλαβε 5 υπαλλήλους σε Μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης που ποτέ δεν λειτούργησε, ενώ για τις προμήθειες.. ποτέ δεν εφάρμοσε πρόταση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογιας που θα εξοικονομούσε το 50% των πόρων για την αγορά Μεθαδόνης, ενώ φυσικά δεν διενεργήθηκε ποτέ καμμία έρευνα αγοράς, με φορείς και προμηθευτές, για τις τιμές άλλων φαρμάκων..

Αποτέλεσμα, το Φαρμακείο δίπλα από το Υπουργείο Υγείας που προμήθευε τον ΟΚΑΝΑ με φάρμακα, να διακόψει την συνεργασία, λόγω χρεών ύψους 130 χιλιάδων ευρώ..,


(ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ (25/3/10) ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΤΣΕΛΙΟΥ)

-----

Τι είναι ο ΟΚΑΝΑ;

(Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του:)

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ιδρύθηκε με το Νόμο 2161/93 που ψηφίστηκε από το σύνολο του Κοινοβουλευτικού Σώματος και η λειτουργία του ξεκίνησε το 1995. Είναι ένα αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

 Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, ο ΟΚΑΝΑ έχει ως κύριους σκοπούς:

* το σχεδιασμό, την προώθηση, το διυπουργικό συντονισμό και την εφαρμογή εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων

* τη μελέτη του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων σε εθνικό επίπεδο, την παροχή έγκυρων και εμπεριστατωμένων πληροφοριών και την ευαισθητοποίηση του κοινού

* την ίδρυση και την αποτελεσματική λειτουργία κέντρων πρόληψης, θεραπευτικών μονάδων και κέντρων κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης.

Ο ΟΚΑΝΑ από την ίδρυσή του έως σήμερα επιδιώκει να ανταποκριθεί στο διττό του ρόλο ως εθνικού συντονιστικού φορέα και ως φορέα ανάπτυξης υπηρεσιών και προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

 Για τη χάραξη και το συντονισμό της εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά, ο ΟΚΑΝΑ συνεργάζεται με φορείς της χώρας (συναρμόδια υπουργεία, θεραπευτικά προγράμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.ά.) καθώς και με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας EMCDDA, Ομάδα Pompidou του Συμβουλίου της Ευρώπης, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κ.ά.) ενώ για τη μελέτη του προβλήματος των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο, συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΤΕΠΝ).

 Στον τομέα της πρόληψης ο ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, αναπτύσσει ποικίλα προγράμματα στον τομέα της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων.

ΟΚΑΝΑ: Αβέρωφ 21, 104 33, Τηλ.: 210-8898200, email: okana@okana.gr

Πηγή: http://www.styx.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...