Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τα οξυμένα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Περάματος ήταν η αιτία της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας που πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη πόλη» και γονείς μαθητών του Ειδικού Σχολείου.
Το σχολείο φέτος ξεκίνησε τη σχολική χρονιά με μια εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν τα μαθήματα μόνο οι μισοί μαθητές και οι άλλοι μισοί να παραμένουν στα σπίτια τους για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια αντί να διοριστούν άλλοι δύο εκπαιδευτικοί, διορίστηκε μόνο μία και έτσι μερικοί γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους και να τα πάνε στο Ειδικό Σχολείο του Κερατσινίου. Στο σχολείο του Περάματος φοιτούν 12 μαθητές. Ομως από τις 4 Μάρτη η μία δασκάλα έφυγε με άδεια τοκετού και έμεινε μόνο μία εκπαιδευτικός, γιατί το υπουργείο δε φρόντισε να καλυφτεί το κενό. Παράλληλα στο σχολείο δεν υπάρχει γυμναστής, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, ψυχολόγος και βοηθητικό προσωπικό. Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι από τους 12 μαθητές, τελικά, αυτή τη στιγμή να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο 5 μαθητές, αφού είναι αδύνατο μια εκπαιδευτικός να κρατήσει 12 μαθητές με ειδικές ανάγκες μόνη της.

Σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου του παρέδωσαν υπόμνημα με τις ελλείψεις του σχολείου και απαίτησαν τον άμεσο διορισμό όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επικαλέστηκε έλλειψη πιστώσεων, ανέφερε πως θα αποσπάσει μια δασκάλα από τμήμα ένταξης δημοτικού σχολείου και μία κοινωνική λειτουργό από σχολείο της Σαλαμίνας. Στην ουσία, δηλαδή, θα ανακυκλώσει το πρόβλημα στις πλάτες και άλλων μαθητών. Τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.

http://www1.rizospastis.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου