Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

17.500 κλήσεις σε οδηγούς οχημάτων δόθηκαν στην Αθήνα το 2009 για παρκάρισμα στις ράμπες αναπήρων
Ρεκόρ παράνομων σταθμεύσεων αυτοκινήτων στις ράμπες αναπήρων καταγράφηκε το 2009 στην πρωτεύουσα.

Τη χρονιά που πέρασε δόθηκαν συνολικά 17.500 κλήσεις σε οδηγούς οχημάτων που κατέλαβαν τις διόδους των αναπήρων, ενώ αρκετά λιγότερες ήταν οι παραβάσεις που αφορούσαν τη στάθμευση μπροστά από κάδους απορριμμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος Αθηναίων και η νομαρχία Αθηνών αποφάσισαν να ξεκινήσουν πρόγραμμα για την ανακατασκευή και τον ειδικό χρωματισμό των σημείων που διευκολύνουν την πρόσβαση των αναπήρων. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 2.466 ράμπες εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, ενώ χθες ξεκίνησαν οι πρώτες παρεμβάσεις, στην οδό Θηβών και μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τα συνεργεία του δήμου και της νομαρχίας προχωρούν στον ειδικό χρωματισμό των ραμπών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Επισκευές σε όσες ράμπες χρειάζονται αποκατάσταση.
* Ειδικό χρωματισμό όλων των ραμπών με έντονο κίτρινο χρώμα και το σήμα των ΑμεΑ σε έντονο μπλε χρώμα, ενώ με κίτρινο χρώμα βάφεται και λωρίδα της ασφάλτου μπροστά στη ράμπα.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, με τη φωτεινή διαγράμμιση καταρρίπτεται το επιχείρημα που επικαλούνται οι οδηγοί που παρκάρουν πάνω στις ράμπες, ότι δεν είναι ευκρινής η σήμανση.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου