Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010
Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα και οι περιπέτειες ενός 74χρονου ανάπηρου και συνταξιούχου του ΙΚΑ στη Ζαχάρω Ηλείας που ενεπλάκη άθελά του στα γρανάζια του τοπικού… παρακράτους και στη συνέχεια του νόμιμου κράτους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Σκοπιά μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας δίπλα του το κυνηγετικό του όπλο που κατέχει νόμιμα, φυλάει κάθε νύχτα στην παραλία της Ζαχάρως ο 74χρονος ανάπηρος και συνταξιούχος του ΙΚΑ Ηρακλής Σπηλιόπουλος προσπαθώντας να διαφυλάξει ό,τι απέμεινε από το σπίτι του που του κατέστρεψε με μπουλντόζα -όπως λέει- «το παρακράτος του αυτόνομου κρατιδίου της Ζαχάρως» με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας.


Κάθε νύχτα ο κυρ Ηρακλής κλείνεται μέσα στο αμάξι του και φυλάει σκοπιά για να αποτρέψει, όπως λέει, εκείνους που μέσα στη νύχτα έκαψαν τα σπίτια στην παραλία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ημέρες μετά προφανώς τα ίδια άτομα γκρέμισαν με μπουλντόζα ό,τι είχε απομείνει κόβοντας με μαφιόζικο τρόπο το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή. Και σε αυτή την περίπτωση περιέργως η αστυνομία δεν εντόπισε τους δράστες.
«Αυτό το σπίτι είναι όλη μου η ζωή. Είναι η μοναδική μου κατοικία. Με βάση την 48/2001 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αρήνης, η ισχύς της οποίας υφίσταται μέχρι σήμερα, έχω αναγνωριζόμενη και προστατευόμενη από τον νόμο κατοχή στο κτίριο καθώς και δικαίωμα εξαγοράς»- λέει στην «Ε» ο κ. Σπηλιόπουλος ο οποίος προ ημερών (14.3.2010) κατέθεσε ενόρκως μεταξύ άλλων για τις απειλές που δέχθηκε από άγνωστο άτομο περί βίαιης έξωσης από κουκουλοφόρους εκείνων που παραμένουν στα σπίτια τους.
Τα βάσανα όμως για τον 74χρονο συνταξιούχο δεν έχουν να κάνουν μόνο με το «παρακράτος της Ζαχάρως», αλλά και με την επίσημη Πολιτεία, η οποία τις τελευταίες ημέρες τού συμπεριφέρθηκε -όπως λέει- άδικα και πολύ σκληρά.
Οι αρμόδιοι του ΙΚΑ τον ειδοποίησαν ξαφνικά ότι δεν θα λάβει σύνταξη και δώρο Πάσχα διότι θα πρέπει να περάσει από υγειονομική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί η μορφή αναπηρίας του.
«Με έχουν εγγράψει στους καταλόγους ως ανάπηρο από χρόνια πάθηση. Εγώ δεν είμαι άρρωστος. Ανάπηρος είμαι από εργατικό ατύχημα και μάλιστα υπάρχει και η 144/2009 δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πύργου που σημειώνει ότι η αναπηρία μου οφείλεται σε εργατικό ατύχημα. Δυστυχώς οι αρμόδιοι του ΙΚΑ δεν τη λαμβάνουν υπόψη και με ταλαιπωρούν. Με αφήνουν χωρίς λεφτά το Πάσχα. Τελικά υπάρχει κράτος; Υπάρχουν νόμοι; Είναι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις; Γράψτε κάτι γιατί μόνο έτσι μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιος…» – κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Σπηλιόπουλος.
* Σοβαρές υλικές ζημιές στο μικρό καφενείο του ΟΣΕ στον Καϊάφα Ζαχάρως προκάλεσαν χθες άγνωστοι, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο και λοστούς. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ξανά δεν είδε τίποτα…
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
http://www.enet.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου