Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των διοικήσεων των φορέων του υπουργείου Υγείας, των συμβουλίων των νοσοκομείων και των επιτροπών.

Οι διοικητές των νοσοκομείων παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου καλυφθούν οι θέσεις τους. Η προκήρυξη αναμένεται μέσω του Διαδικτύου ακόμη και εντός της εβδομάδας. Ομως μέχρι να έρθουν τα νέα πρόσωπα, οι διοικητές των νοσοκομείων θα αποφασίσουν μόνο για επείγοντα ζητήματα. Μάλιστα, αύριο θα φτάσει στα γραφεία τους και εγκύκλιος με την οποία θα αποσαφηνίζεται ότι δεν ισχύουν αποφάσεις που ελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Από τις παραιτήσεις εξαιρούνται μόνο όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης, αλλά και τα εκλεγμένα μέλη των σωματείων και οι εκπρόσωποι φορέων που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου. Δηλαδή, εκτός των άλλων, στη θέση τους μέχρι νεωτέρας παραμένουν ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Π. Ευσταθίου και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γ. Πιερρουτσάκος.

Εκτός συστήματος θα βρεθούν εκατοντάδες μέλη και τουλάχιστον 22 πρόεδροι φορέων και οργανισμών, ενώ σε δεύτερη φάση τη θέση τους θα εγκαταλείψουν και οι 136 διοικητές των νοσοκομείων. Μεταξύ των αποχωρούντων είναι οι πρόεδροι των: ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΑΕΜΥ, ΕΚΕΒΥΛ, ΟΚΑΝΑ, ΙΚΠΑ, ΚΕΣΥ, καθώς και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.



Σχόλιο μας: Αυτό μας θυμίζει τη φράση του αξέχαστου Παπαγιαννόπουλου «ΟΞΩ» !!!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου