Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι, από ανθρώπους με δύναμη ψυχής, θα προβάλλονται στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2009  , στο Βόλο, στο πλαίσιο της πανελλήνιας έκθεσης προϊόντων εργαστηρίων ΑμεΑ.

Στην έκθεση συμμετέχουν εργαστήρια ΑμεΑ από την Έδεσσα, τα Τρίκαλα, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πτολεμαΐδα, την Πάτρα, την Ιθάκη, την Αιτωλοακαρνανία και την Αθήνα.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων (Δ.Ο.Υ.Κ.), που είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου "ΠΡΑΞΙΣ" και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αναλάβει την ανάδειξη, στην Ελλάδα, του θεσμού των παραγωγικών εργαστηρίων, της προστατευμένης απασχόλησης και γενικά της ένταξης των ΑμεΑ στη παραγωγική διαδικασία ως μέσο για την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην πόλη του Βόλου, με πρωτοβουλία του Δ.Ο.Υ.Κ., λειτουργεί από το 2004 ο παραγωγικός συνεταιρισμός "Αργώ", με εννέα μέλη και η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ότι το εγχείρημα είναι όχι μόνο κοινωνικά επιβεβλημένο, αλλά και οικονομικά βιώσιμο.

Παράλληλα, στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η εγκατάσταση ενός νέου παραγωγικού συνεταιρισμού, στον τομέα της ανθοκομίας, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου, στον οποίο συμμετέχουν αυτή τη φορά δέκα νέοι με αναπηρία.

Η έκθεση προϊόντων εργαστηρίων ΑμεΑ, που θα φιλοξενηθεί στο εκθετήριο του συνεταιρισμού "Αργώ", στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα εγκαινιαστεί απόψε, στις 20:00, από την πρόεδρο του Δ.Ο.Υ.Κ. Ντίνα Παπαστεφάνου.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ- του ανταποκριτή μας Α. Ζώη)

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου