Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε συμμαχία για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στην Υγεία

Newsroom ΔΟΛ

Αθήνα: Η πολιτική βούληση για αλλαγές στην Υγεία είναι το βασικό όπλο μας σε αυτόν τον δύσκολο χώρο, δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ερωτηθείς για τα τεράστια συμφέροντα που πρέπει να αντιμετωπίσει στο χώρο της Υγείας, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε: «Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολα. Αλλά υπάρχει πολιτική βούληση. Θα το παλέψουμε».

Παράλληλα, ζήτησε κοινωνική συμμαχία για τη σύγκρουση με τα συμφέρονται και συμμετοχή των φορέων για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στην Υγεία.

Η νέα υπουργός Υγείας σκιαγράφησε μερικές από τις προτεραιότητές της, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει η λίστα φαρμάκων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ακόμη, τόνισε ότι θα προωθηθεί άμεσα η μηχανογράφηση για τον εξορθολογισμό των τεράστιων δαπανών στον τομέα της Υγείας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για αύξηση χρηματοδότησης και προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας ότι για τη νέα κυβέρνηση «το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα».

Επισήμανε, δε, ότι αυτή τη στιγμή «η Υγεία στέκεται από τον πατριωτισμό των ανθρώπων που εργάζονται» στα νοσοκομεία.

Ακόμη, η νέα υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σημειώνοντας ότι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν έφθασε το ελικόπτερο.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ποιοτικό και προσβάσιμο από τον πολίτη.

Πηγή: http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=159633

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου