Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Κάτω από το χαλί -ή σε τηλεοπτικούς όρους- έξω από το πλάνο. Μάρτυρες του θλιβερού περιστατικού υπήρξαν αρκετοί από τους φιλάθλους που στην τελευταία αγωνιστική παρακολούθησαν από κοντά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Καβάλας και του Παναθηναϊκού.

Ηταν λίγα λεπτά πριν από τη «σέντρα» όταν ένας υπάλληλος του γηπέδου (φορούσε καρτελάκι με την ένδειξη «Staff») πλησίασε το σημείο του στίβου όπου είχαν πάρει τις θέσεις τους, όπως πάντα, οι φίλαθλοι που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια και οι συνοδοί τους. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, με επιστολή του στην «Κ», ο κ. Αλέξης Καζαντζίδης από την Καβάλα, ο υπάλληλος ζήτησε από την ομάδα των φιλάθλων να μετακινηθούν άμεσα «διότι μπαίνετε στο πλάνο της τηλεοπτικής κάλυψης». Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο ίδιος άνδρας δήλωσε ότι εκτελεί εντολές του σκηνοθέτη, του παρατηρητή του αγώνα και της Σούπερ Λίγκας. Οι φίλαθλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό εξαγριώθηκαν, ζητώντας του τον λόγο. «Δεν πρέπει το θέαμα αυτό να μεταδίδεται από τους τηλεοπτικούς δέκτες συνέχεια στα 90 λεπτά του αγώνα», φέρεται να απάντησε. Πράγματι, οι πέντε φίλαθλοι -ένας εκ των οποίων είχε ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα- μετακινήθηκαν με τα καροτσάκια τους στη γωνία του κόρνερ…

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Κ» ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, κ. Πατρίκ Κομνηνός, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος αρχή εξετάζει τις καταγγελίες, «ωστόσο, απ' ό, τι έχει προκύψει, ούτε η Λίγκα ούτε η Νova που μετέδιδε τον αγώνα έδωσαν ποτέ τέτοια εντολή». Ο ίδιος πιθανολογεί ότι επρόκειτο για υπάλληλο του γηπέδου ο οποίος ήθελε οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι να μετακινηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη θύρα για ΑμΕΑ. «Το γήπεδο της Καβάλας διαθέτει τέτοιο χώρο, στόχος του οποίου άλλωστε είναι οι άνθρωποι αυτοί να παρακολουθούν άνετα και με ασφάλεια τα ματς. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε ζητήσει να προχωρήσουν όλα τα ελληνικά γήπεδα».

Σημειωτέον ότι όλα αυτά έλαβαν χώρα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Για όσους δεν τη γνωρίζουν, είναι παραολυμπιονίκης της Αθήνας, στα 100 και 200 μέτρα και στο άλμα εις μήκος. Εχει περιορισμό όρασης εκ γενετής.

Της Λινας Γιανναρου
http://news.kathimerini.gr/
24-10-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου